El Kursaal acull el lliurament de premis del II certamen de dibuix ‘Els Drets dels Infants’

Enguany han participat alumnes de 3r i 4t de les escoles Font Freda, El Turó i Mitja Costa

En acabar l'acte, l'alcaldessa i la regidora s'han fet una foto amb tots els alumnes que han assistit al lliurament de premis
Sílvia Alquézar
Els guanyadors del II Concurs de dibuix 'Els Drets dels Infants', amb les autoritats municipals i els mestres de les escoles participants

L’Espai Kursaal ha acollit aquest dimecres al matí el lliurament de premis del II Concurs de dibuix ‘Els Drets dels Infants’, organitzat per l’Ajuntament. El certamen s’inclou en el catàleg d’activitats per a les escoles que oferta la Regidoria d’Educació, Infància i Joventut. Enguany, hi han participat alumnes de 3r i 4t de les escoles Font Freda, Mitja Costa i El Turó. L’objectiu del concurs és donar a conèixer entre els infants els seus drets i deures “perquè sàpiguen reivindicar el que els pertany”, ha dit la regidora de Ciutadania, Mònica Martínez (ICV-EUiA). En aquest sentit també s’ha manifestat l’alcadessa, Laura Campos (ICV-EUiA), qui ha animat els més petits a lluitar per construir entre tots un món més just i solidari”.

El jurat ha escollit un guanyador per cada dret. Del Font Freda, els premiats són Biel Sánchez, de 3r, que ha il·lustrat el dret a la igualtat; Ariadna Izquierdo, de 4t, que ha dibuixat el dret a la comprensió i l’afecte; i Judith Hernández, de 4t, que ha pintat el dret relatiu a la protecció contra l’abandonament i l’explotació en el treball. D’altra banda, els guardonats de l’escola El Turó són Wasse U Rehman, de 4t, que ha il·lustrat el dret que parla d’una protecció especial que asseguri un creixement mental i social; Unai Lorenzana, de 4t, que ha dibuixat el dret vinculat a una alimentació, habitatge i atenció mèdica adequades; i María Sabar, de 4t, que ha pintat el dret a rebre una educació. Per la seva banda, els alumnes guanyadors de l’escola Mitja Costa són Ariadna Fíguls, de 3r, que ha il·lustrat el dret a una educació i atenció especial per a infants amb necessitats especials; Ariadna Jiménez, de 4t, que ha dibuixat el dret relatiu a un nom i una nacionalitat; Ghazy Haider Syed, de 4t, que ha pintat el dret a una educació gratuïta i el dret a divertir-se i jugar; i Cristian Chiorean, de 4t, que ha il·lustrat el dret a una atenció i ajudar preferents en cas de perill.

Els premis per als guanyadors consisteixen en un conte i un calendari fet amb les fotos dels dibuixos guardonats i, per a les escoles, en un lot de contes i un calendari per a cada classe per penjar-los al centre. La companyia Vivim del cuentu ha amenitzat l’acte amb l’explicació d’un parell d’històries relacionades amb els drets dels infants. També han intervingut els mestres i alguns alumnes de cada escola, els quals han coincidit a destacar la importància de conèixer els drets per defensar-los i complir-los. 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari