Una vintena d’alumnes participa a les estades formatives a empreses

L’objectiu és que els joves tinguin un primer contacte amb el món laboral

Alumnes de l'INS La Ribera en el curs sobre cuina del programa Diltet
Premsa Ajuntament
Una vintena d’alumnes de tercer i quart d’ESO dels instituts La Ribera, la Ferreria i del col·legi La Salle participen enguany a les estades formatives incloses al Dispositiu Local de Transició Escola-Treball (Diltet) del curs 2016-2017. Fins a final de maig, cada setmana, els joves tenen el seu primer contacte amb el món laboral els dimecres i els dijous, de 9 a 13h. L’objectiu d’aquesta experiència és facilitar a l’alumnat l’adquisició de competències i habilitats que reforcin la seva formació i el seu desenvolupament personal cap a la vida adulta. Amb les estades, els joves comencen a mantenir un contacte real amb el món laboral.
 
Aquest curs, els alumnes estan cursant les estades formatives a escoles bressol i de primària, tallers mecànics, perruqueries, restaurants i a Montcada Aqua. Es té en compte el perfil de cada jove per trobar l’empresa que respongui més a les seves expectatives professionals. La Regidoria d’Educació, Infància i Joventut s’encarrega de coordinar el programa, que enguany arriba a la desena edició. A més de les estades formatives, el programa inclou tallers preprofessionalitzadors. En aquest sentit, aquest curs s’han programat tallers d’hort, soldadura i cuina.
La primera reunió de la Plataforma Local del Diltet va tenir lloc a la Casa de la Vila el 15 de febrer. La Plataforma facilita l’intercanvi i la col·laboració entre els agents implicats en el projecte.
Seccions:

Deixa un comentari