Canvis importants a les bases per a l’atorgament de les beques de mejador

El més destacable és que el llindar de renda al tram garantit d’ajut del 50% s’assimila al llindar de risc de pobresa de Catalunya

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha aprovat les bases per a l’atorgament dels ajuts. El canvi més destacable és que el llindar de renda al tram garantit d’ajut del 50% s’assimila al llidar de risc de pobresa de Catalunya, un fet que fa preveure que el proper curs es puguin concedir més beques. Així, prenent com a exemple una unitat familiar de 4 persones, dos adults i dos infants, el llindar de renda per tenir dret a l’ajut al 50% seria de 20.300 euros el curs 2017-2018, mentre que el curs 2016-2017 n’ha estat de 16.600.

 

També hi ha modificacions en els barems per obtenir l’ajut del 100%. Per optar a aquest tipus de beca, el llindar de renda és el 60% de l’establert per a l’obtenció d’un ajut del 50% i també caldrà acreditar una puntuació superior o igual a 15 punts en la valoració social. Per exemple, una unitat familiar de 4 membres, el llendar de renda, per tenir dret a l’ajut del 100%, seria de 12.100 euros. En aquest cas, des del Consell Comarcal s’aposta per fer una revisió de la valoració social “donat que per aconseguit els 15 punts cal estar en una situació de risc social greu”, que només està considerada en supòsits com negligència greu o maltractament físic o psíquic, és a dir, infants que estarien en el sistema de protecció. Pel que fa a la tramitació dels ajuts de menjador en l’educació especial, hauran de ser baremats de igual manera amb els llindars de rendar 2’5 vegades superiors. “Pensem que cal seguir treballant per aconseguir dues qüestions més: la suficiència alimentària a la secundària i l’ampliació dels ajuts del 100%”, ha comentat el conseller delegat d’Educació, Josep Beltran.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari