Adimir estrena web i anuncia un nou programa per entendre la ciutat amb pictogrames

L’entitat d’atenció als discapacitats inaugura una mostra sobre els projectes que està duent a terme

Foto de grup dels assistents a la inauguració de la mostra d'Adimir a la Casa de la Vila
Laura Grau
El públic, mirant l'exposició 'Adimir, una finestra oberta a la discapacitat', que acull la Casa de la Vila
Carolina Izquierdo, d'Adimir, explicant els nous projectes de l'entitat

L'Associació de Discapacitats de Montcada i Reixac (Adimir) ha estrenat un una web que posa a l'abast de les famílies tota la informació que els pot interessar per millorar la qualitat de vida de la persona afectada. La web, www.adimir.com, es va presentar ahir la tarda a la Casa de la Vila, en el marc de la inauguració de l'exposició 'Adimir, una finestra oberta a la discapacitat' –que es podrà visitar fins al 13 d'abril. 

Carolina Ibáñez, una de les fundadores de l'entitat, va agrair la col·laboració l'Obra Social La Caixa i de l'empresa local Quality Studio per fer possible la nova web, així com el suport de l'Ajuntament, que va estar representat per l'alcaldessa Laura Campos i les regidores Jessica Segovia i Mónica Martínez –de Polítiques d'Igualtat i Participació Ciutadana, respectivament. També va destacar que la nova web té dues finalitats: d'una banda, facilitar a les famílies l'accés als recursos que existeixen i, de l'altra, recaptar fons per atendre les famílies usuàries del Centre d'Atenció i Integració de Discapacitats (CAID), el projecte insígnia de l'entitat amb seu a Terra Nostra. "Hem apostat per una web fàcil i interactiva, on no només es puguin fer col·laboracions econòmiques, sinó també aportacions des del voluntariat", va remarcar Ibáñez, qui va explicar que s'ha establert un conveni amb la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona (UB) perquè els alumnes treballin perquè Adimir sigui declarada com a entitat d'utilitat pública, fet que atorgaria avantatges fiscals a les entitats que hi col·laboressin.

L'altre projecte que va presentar Adimir va ser el de dotar de pictogrames els locals públics i privats del municipi per tal d'informar de la seva activitat a les persones que no poden llegir i que, de retruc, beneficiarà els estrangers que no entenguin cap de les dues llengües oficials. "És un projecte que ja ha posat en marxa l'Associació Navarresa d'Autisme (ANA) i consisteix en utilitzar dibuixos en lloc de lletres per identificar la funció de cada establiment", va explicar Ibáñez. El projecte 'Entén la teva ciutat amb pictogrames' compta amb el vistiplau del consistori i ja s'ha presentat a la Diputació de Barcelona perquè col·labori en el seu finançament. Adimir va cloure l'acte fent una crida per disposar de voluntaris que es vulguin implicar en la implantació d'aquest programa.

 

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari