L’Ajuntament se suma a la celebració del Dia de la Visibilitat Lèsbica

L’objectiu de la jornada és normalitzar el paper de les dones lesbianes en l’espai públic

El cartell que ha elaborat l'Ajuntament està protagonitzat per dues joves del municipi que han volgut mostrar obertament la seva orientació sexual
Ajuntament de Montcada

 

L’Ajuntament s’ha sumat per primera vegada a la celebració del Dia de la Visibilitat Lèsbica, que es commemora aquest dimecres, amb una campanya de sensibilització per normalitzar el paper de les dones lesbianes en l’espai públic i eliminar prejudicis. El consistori ha elaborat un cartell amb el lema ‘No som amigues, mantenim relacions sexuals’, protagonitzat per dues joves del municipi que han decidit mostrar obertament la seva orientació sexual.

 

Coincidint amb l’efemèride, la Regidoria de Polítiques d’Igualtat i de l’Oficina d’Atenció a la Dona ha fet públic un comunicat en què reivindica la visibilitat de les dones lesbianes i lamenta la doble discriminació que pateixen com a membres del col·lectiu LGTBI i pel fet de ser dones. “A l’igual que ha succeït a la societat, en aquest moviment també ha quedat subordinada al paper protagonista dels homes, quedant la lluita lèsbica en segon terme en molts casos”, recull l’escrit, que també denuncia la discriminació que pateixen les dones lesbianes a la sanitat pública, amb manca d’estudis mèdics sobre la seva sexualitat i, fins fa poc temps, la possibilitat de sotmetre’s als tractaments de reproducció assistida per ser mares. D’altra banda, la Biblioteca Elisenda també s’ha afegit a la commemoració amb una exposició sobre llibres relacionats amb la visibilitat lèsbica. 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari