Ana Ballesta torna al grup municipal de Círculo en compliment del Reglament Orgànic Municipal

Segons fonts de CM, la regidora no tindrà cap càrrec al govern

Després que un jutge hagi declarat nul·la la seva expulsió de l’agrupació d’electors, que li va suposar també l’expulsió del grup municipal i el cessament dels seus càrrecs al govern el passat mes d’agost, Ballesta ha sol·licitat tornar a ser adscrita a Círculo Montcada (CM). La seva demanda va ser reconeguda ahir al Ple pel propi grup en compliment de l’article 26 del Reglament Orgànic Municipal (ROM). L’edil, doncs, deixa de ser regidora no adscrita i torna a Círculo però, de moment, segons fonts del mateix grup, no tindrà cap càrrec al govern.

Tot i que tant l’alcaldessa, Laura Campos (ICV-EUiA), com la secretària de l’Ajuntament, M. José López, van reiterar que "la composició de cada grup és una qüestió que correspon als seus membres i no al Ple", Ballesta va insistir que no es tracta de parlar de cap readmissió, sinó del compliment d’una sentència judicial. Vostè –va dir, adreçant-se a Campos– va motivar el meu cessament al govern perquè no formava part del grup de Círculo i, malgrat que un jutge ha declarat nul·la la meva expulsió de l’agrupació, veig que continua mantenint una actitud tancada i poc dialogant”. L’edil va tornar a acusar el govern d’ignorar que en aquest cas s’han vulnerat drets fonamentals i va instar l’agrupació d’electors que la va expulsar a actuar d’acord amb la llei. Jo no dic que no sigui lícit fer una expulsió, però sempre i quan es facin servir els canals legals”, va dir.

Tant l’alcaldessa com els altres membres de Círculo Montcada, Mar Sempere i Sergi Martín, van defugir el debat amb Ballesta i això va generar una certa confusió sobre la resolució final de la demanda feta per la regidora. La situació es va clarificar a petició de la portaveu del PSC, M. Carmen Porro, després que Sempere intervingués per dir que el seu grup no faria comentaris al respecte i que es limitava a donar compliment a la petició de la regidora d’acord amb el que diu el ROM: Entenem que és un fet que es produeix automàticament i per imperatiu legal, en base a l’esmentat article”.

A partir d’aquest moment, al llarg del Ple Ballesta va prendre la paraula en diverses ocasions i va votar alguns punts trencant la disciplina de grup i posicionant-se obertament en contra de les decisions preses per Círculo.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari