El rei Carnestoltes i la seva cort inauguren el Carnaval 2017

Centenars de montcadencs donen la benvinguda a l’estrafolari personatge, preludi de la Gran Rua que tindrà lloc aquest dissabte

La Gran Rua de Carnaval se celebrarà aquest dissabte, 25 de febrer, i es preveu l'assistència de més de 1.300 persones desfilant pels carrers del municipi. Un total de 18 comparses, quatre de les quals són de nova creació, participaran al recorregut, que començarà a les 17 h a Can Sant Joan. El recorregut serà: carrer Bifurcació, Masia, avinguda de la Unitat, Pasqual, Elionor, carrer Major, Rambla dels Països Catalans, Camí de la Font Freda, per acabar al pavelló Miquel Poblet. Enguany, com a principal novetat, el sambòdrom es farà a l'exterior, al Camí de la Font Freda. 'Fent-ho d'aquesta manera afavorim una major participació en el Carnaval, que és una de les festes més esperades del municipi, i les comparses ens demanaven poder fer el ball de lluïment a l'aire lliure', ha explicat la regidora de Cultura i Patrimoni, Mónica Martínez.

Les comparses que participen enguany a la Gran Rua són Grisdance, l'Associació de Veïns del Gurugú, La Salle Conecta, La Feria, Thirteen Gold, Ampa Reixac, April School of english, Favmir, Aserm, La Unió s'engresca, Associació Cultural Escènica Jym's, La Gralla, Cirqs Krnival, Els increïbles, Associació de Carnaval Grup Endansa, No somos nadie, LPA Carnaval i Mad Carnival Mir. Les persones que vagin disfressades i es vulguin afegir a la Rua es poden posar davant la primera comparsa, acompanyant el grup de Batucada Bricanderia, que un any més obrirà el recorregut. S'hi podran incorporar a la sortida, al carrer Bifurcació, o bé, a l'avinguda de la Unitat (davant l'Ajuntament ) o a la rotonda entre els carrers Major i Elionor. El dia 26, a la plaça de l'Església, hi haurà un ball infantil amb el grup Xarop de Canya (12 h).

El Rei Carnestoltes va arribar ahir dijous, 23 de febrer, a Montcada i Reixac i centenars de persones el van rebre i el van acompanyar durant la inauguració oficial del Carnaval, a la plaça de l'Església. Diumenge, 26 de febrer, hi haurà un ball infantil amb el grup Xarop de Canya (12 h), a la plaça de l'Església i el Rei Carnestoltes s'acomiadarà de la ciutat l'1 de març, amb un ball amb Kids Party Show, a les 17.30 h, a la plaça de l'Església. En aquest mateix espai es lliuraran els premis del concurs de sardines 'carnavaleres'. L'endemà, el dia 2, i fins al 18 de març, les millors imatges de la Rua 2017 i les sardines del concurs s'exposaran a la Casa de la Vila.

Encara hi ha temps per presentar-se al concurs de sardines carnavaleres. Les persones que hi vulguin participar han de portar el seu treball a la seu de la Regidoria de Cultura i Patrimoni (Casa de la Vil) o bé, a l'Auditori Municipal fins al 28 de febrer. Serà el Rei Carnestoltes qui decidirà quines sardines són les que més li agraden i el veredicte es farà públic l'1 de març. 

D'altra banda, els dos casals de gent gran organitzen actes de Carnaval també el dia 26. El Casal de la Gent Gran de Montcada i Reixac ofereix un ball de Carnaval amb música en viu i premi a les tres millors disfresses, a les 16.30 h, i el Casal de la Mina fa un ball i concurs de disfresses, a partir de les 17.30h (preu de l'entrada, 3,5 euros).

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari