Laura Campos: ‘Sento ràbia i indignació per aquesta nova mort a les vies’

Al voltant de 500 persones es donen cita davant del monòlit en record a les víctimes del tren i després tallen les línies R2 i R4 i la C-17, a l’alçada del cementiri

Ràbia, indignació i perplexitat han estat els adjectius amb què l’alcaldessa, Laura Campos (ICV-EUiA), ha definit el seu estat d’ànim després de l’atropellament mortal d’un jove de 16 anys ahir a l’R2, al seu pas per Can Sant Joan. Ha estat durant l’acte que s’ha fet a les 19h davant del monòlit en record a les víctimes del tren on s’han concentrat finalment al voltant de 500 persones.

Sento ràbia i indignació per aquesta nova mort a les vies, la número 168, un degoteig macabre que hem d’aturar”, ha dit l’edil. Campos també ha manifestat la seva perplexitat per l’atac ferotge a les xarxes socials de persones que culpabilitzen la ciutadania pels atropellaments. “Nosaltres no som més maleducats o més incívics, convivim amb barreres que pugen i baixen 198 vegades al dia i això no és culpa nostra”, ha dit l’alcaldessa qui també ha demanat a aquells que estan difonent imatges de l’accident que deixin de fer-ho per respecte a la víctima i als seus familiars.

Un cop més, Campos ha criticat durament la inacció del Ministeri de Foment. “Només actua per reacció, quan hi ha una nova mort” ha explicat tot anunciant que després de la trucada rebuda ahir del ministre Íñigo de la Serna, dimecres vinent els representants del consistori han estat convocats a Madrid. Els missatge que la corporació local pensa traslladar al ministre és que el municipi no pensa renunciar al soterrament de l’R2. “Si volen millorar la seguretat als passos a nivell que ho facin, que és la seva obligació, però sempre en paral·lel al projecte que estem reivindicant i al qual el Ministeri es va comprometre l’any 2007”, ha reiterat l’alcaldessa.

 

Properes accions

En nom de la Plataforma Tracte Just Soterrament Total ha intervingut el portaveu del col·lectiu Ramon Bueno qui ha instant la ciutadania a no defallir i a mantenir viva la flama del soterrament.Hem de seguir sortint al carrer amb tota la contundència i deixar clar al Ministeri que no ens cansarem de fer-ho, malgrat que la seva resposta sigui d’autèntica burla”, ha dit Bueno tot convidant els assistents a participar a les jornades pel soterrament que es faran els dies 7 i 9 de març. El portaveu de la Plataforma també ha avançat que la primera quinzena de maig s’organitzarà una jornada de lluita en què es vol implicar les entitats i associacions del municipi i “que es farà sentir a Madrid”, ha dit.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari