Laura Campos: ‘Si hi ha diners per rescatar autopistes fallides, n’hi ha d’haver per soterrar les vies de l’R2’

Unes 300 persones participen al quart homenatge a les víctimes de les vies del tren organitzat per l’Ajuntament i la PTJST

L'homenatge a les víctimes es farà a la cruïlla dels carrers Bogatell i Colon
L'alcaldessa, Laura Campos, durant els parlaments, acompanyada dels portaveus dels grups i de representants de la Generalitat
Els assistents a l'acte d'homenatge a les víctimes del tren han col·locat espelmes enceses al mur de Renfe
Estació de Montcada-Manresa, on alguns veïns van tallar les vies durant 15 minuts
Un cop finalitzat l'acte, alguns participants van taller les vies de l'R2, a l'alçada del pas a nivell
Els Castellers van aixecar un pilar de dol durant l'ofrena floral
Moment de l'ofrena floral al monòlit per les víctimes

Unes 300 persones han homenatjat aquest dijous les 168 víctimes de les vies del tren al municipi en un acte solemne que ha tingut lloc a la Cruïlla del Soterrament, organitzat per l’Ajuntament i la Plataforma Tracte Just Soterrament Total (PTJST). L’esdeveniment ha comptat amb la presència de les autoritats municipals, encapçalades per l’alcaldessa, Laura Campos (ICV-EUiA); el director general d’infraestructures i mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, qui ha excusat l’assistència del conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, per motius d’agenda; el portaveu de la PTJST, Ramon Bueno; i representants d’altres institucions com el delegat del govern de la Generalitat a Barcelona, Miquel Àngel Escobar, i els alcaldes de Ripollet i Badalona, entre d’altres personalitats. Tampoc ha pogut assistir per motius d’agenda la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz.

 

En el torn de parlaments, les autoritats han tornat a reclamar el soterrament de la línia R2 al seu pas pel municipi per motius de seguretat, justícia i cohesió social. “La conjuntura econòmica no és una excusa, és una qüestió de prioritats. Si hi ha diners per rescatar autopistes fallides, ha d’haver-hi diners per soterrar les vies”, ha dit l’alcaldessa, qui ha apel·lat a l’esperit de lluita de la ciutadania de Montcada per no defallir fins que la reivindicació sigui una realitat. “Som un poble que no es resigna a perdre el seu futur”, ha manifestat Campos, qui ha recordat la reunió prevista el 22 de març a Madrid amb el Ministeri de Foment, que es va comprometre a donar resposta a l’Ajuntament montcadenc sobre el projecte de Barcelona Regional, que abarateix a la meitat l’execució de les obres. Hem adaptat l’estudi a la nova realitat, però no renunciarem ni a un metre de soterrament”, ha comentat l’edil. Per la seva banda, Font ha reiterat el suport de la Generalitat cap al poble de Montcada “perquè és una qüestió de dignitat. El dia 22 acompanyarem els representants de l’Ajuntament per exigir a Foment una data d’inici de les obres perquè estem parlant de vides humanes”. D’altra banda, el portaveu de la PTJST ha lamentat el degoteig constant de persones que perden la vida a les vies, “unes morts evitables, que no classifiquem, i que són fruit de la negligència d’Adif i Renfe, a qui ha exigit l’execució urgent de mesures de seguretat per evitar futures víctimes. Bueno també ha recordat els reiterats incompliments del govern de l’estat “que ens estan costant vides” i ha demanat unitat de les forces polítiques, de les institucions i de la ciutadania davant “l’esperança que significa el nou projecte de Barcelona Regional per fer realitat la reivindicació”.

 

L’homenatge, que arriba enguany a la seva quarta edició, ha començat amb la realització de dos nous forats al monòlit en record de les víctimes per les dues persones mortes des de l’inici del 2017 i, tot seguit, s’ha guardat un minut de silenci. Abans dels parlaments, s’ha projectat un vídeo de Montcada Comunicació protagonitzat per veïns i veïnes del municipi que reclamen el soterrament de l’R2 al seu pas per la ciutat. En l’esdeveniment també han participat les corals Mare de Déu del Turó i de l’Associació Giravolt, que han interpretat dues peces; els Castellers de Montcada, que han fet un pilar de dol; i la Colla de Diables de Can Sant Joan, que ha llançat tres salves d’honor. També s’ha fet una ofrena floral al monòlit en record de les víctimes i s’han col·locat espelmes enceses al mur de les vies que uneix els passos a nivell entre els carrers Bogatell i Pasqual. En finalitzar l’acte, prop d’un centenar de persones ha ocupat les vies de l’R2 a l’alçada de la Cruïlla del Soterrament i un altre grup ha tallat la circulació ferroviària a l'alçada de l'estació de Manresa de l'R4.

Seccions:

Deixa un comentari