‘No fa falta ser milionari per donar la volta al món’

Erika Campdepadrós i Ivan Clemente iniciaran el 26 de novembre un viatge de milers de quilòmetres per donar la volta al món. Només tenen el bitllet d’anada de Barcelona a Rio de Janeiro. A partir d’aquí començaran una aventura que no té data de tornada. Han deixat temporalment la seva feina –ell és funcionari de la Generalitat i ella coordinadora d’un centre ocupacional– per ser una mica més lliures. S’autodefineixen com a inconformistes i irresponsables perquè no els agrada el que la societat ens ha venut com a ‘normal’: hipotecar la vida, el temps, la salut i la felicitat a canvi d’un sou. La parella explicarà les seves experiències arreu del planeta a través d’un blog personal que han creat expressament per a l’ocasió, viviendoporelmundo.com, amb la idea de guardar un record del viatge i mantenir la família i els amics informats.

Ivan Clemente i Erick Campdepadrós, en un dels seus viatges
viviviendoporelmundo.com

Quan i com vau decidir deixar-ho tot per fer la volta al món?
Erika: Fa tres anys i, des d’aleshores, ens hem dedicat a estalviar perquè aquest moment fos una realitat el més aviat possible. Som feliços, però no ens conformem. Ens fa il·lusió conèixer món. Ja hem fet altres viatges i hem descobert que el que més ens agrada és viure en majúscules, gaudir de tot allò que el nostre ritme de vida no ens deixa assaborir.
Ivan: Vam anar al II Congrés de bloguers de la volta al món. Imagineu, un teatre ple de gent que compartia la nostra afició a recórrer món i ens animava a cometre la ‘bogeria’ de deixar-ho tot per complir el nostre somni. Una mirada va ser suficient per entendre que la nostra volta al món acabava de començar.
Quin serà el full de ruta del vostre viatge?
E: No en tenim! Només tenim planificat la primera destinació a Rio de Janeiro i, a partir d’aquí, volem anar cap al sud. Però no ho sabem, farem cas a la nostra intuició. Intentarem fusionar-nos amb la gent local i sincronitzar-nos amb el seu ritme de vida per disfrutar de la natura i els paisatges sense mirar el rellotge.
I: La idea és anar perseguint l’estiu. Només agafarem l’avió fins a Brasil i la resta del viatge el volem fer amb mitjans de transport terrestres. També evitarem els països cars.
Quants diners es necessiten per fer la volta al món?
E: No fa falta ser milionari per fer aquest viatge. Et recomanen que calculis uns 1.000 euros per persona i mes. Però nosaltres tenim la intenció d’aprofitar algunes iniciatives  molt econòmiques que es poden trobar a través de les xarxes socials i Internet.
En què consisteixen?
I: Hi ha persones que busquen l’intercanvi cultural i ofereixen gratuïtament casa seva com a allotjament. D’altres, et donen la possibilitat de treballar a canvi de l’allotjament. Serà una experiència nova per a nosaltres i ho explicarem a través del nostre blog.
Quin és l’objectiu del vostre blog?
E: Serà la crònica del nostre viatge arreu del món però, sobretot, serà on plasmarem el viatge que farem a l’interior de nosaltres mateixos per trobar la nostra millor versió i potenciar les nostres qualitats i valors.
I: El blog és el fruit d’una il·lusió que porta anys creixent en el nostre cap, la materialització virtual del nostre somni, escrit des del cor amb l’esperança d’encomanar a altres persones les ganes de viatjar i viure experiències. Neix amb la idea de fer noves amistats i guiar els lectors a vèncer les pors i a deixar clar que canviar de vida és possible. No has d’esperar mai al moment ideal, perquè sempre trobes excuses per no donar el pas.
E: Creiem que és millor penedir-se d’alguna cosa que has fet i no del que no has fet.
Què us endureu a la motxilla?
E: Només l’imprescindible, no has de caure en l’error de voler endur-te el que necessitaries en un any.
I: Com som a l’era de les noves tecnologies, sí que portarem el mòbil, la tauleta, les càmeres, ordinadors… Ho necessitem per fer el blog i també per passar els moments d’avorriment, que també en tindrem. Hi haurà de tot.
E: És clar, som conscients que hi haurà moments feliços i altres que no ho seran tant. Per exemple, tinc moltes ganes d’anar a Mèxic i Colòmbia, però reconec que em fa por visitar aquests dos països.
Us enyorareu de casa i de la família?
E: Sí, per suposat. Dels pares, els germans, els amics… I també del menjar, perquè com el d’aquí, enlloc!
I: La veritat és que la família s’ho ha pres molt bé, comparteixen la nostra il·lusió.
Sense haver començat encara el vostre viatge, ja m’heu convençut. Quan sigui gran, vull fer com vosaltres.
E i I: (riuen) Molt bé! Res donaria més sentit al nostre blog que servir d’inspiració i donar l’empenta que qualsevol persona necessitaria per llançar-se a l’aventura.

Deixa un comentari