‘Estem fent un esforç econòmic per fer front a la crisi del coronavirus’

El president de l’Àrea Econòmica de l’Ajuntament, Gerard Garrido, explica les mesures que s’han adoptat fins ara

Gerard Garrido, president de l'Àrea Econòmica de l'Ajuntament

L’Ajuntament de Montcada i Reixac ha activat un primer bloc de mesures fiscals per donar resposta a la situació generada pel coronavirus (COVID-19) i contribuir a pal·liar els perjudicis sobre l’economia que està generant aquesta crisi. Ahir es va fer un primer llistat d'actuacions en la línia d'ampliar períodes de pagament voluntari d'impostos d'algunes taxes i avui se n'han afegit dues més en relació a les quotes de les escoles bressol municipal i als cursos i tallers que oferten la Regidoria de Cultura i Patrimoni i la Xarxa d'Equipaments. Els dies no gaudits, a causa de l'estat d'alarma, es compensaran en el proper rebut que no es passarà a cobrament fins que no es reprenguin els serveis. 

"Encara no sabem l'impacte que aquesta crisi tindrà en les arques municipals, haurem d'esperar a que la situació es normalitzi per poder fer-ne balanç; de tota manera, des de l'Ajuntament estem fent un esforç econòmic important i ja hem habilitat una primera partida de 100.000 euros per costos sobrevinguts", ha explicat el president de l'Àrea Econòmica, Gerard Garrido (ERC). 

A les primeres mesures anunciades ahir pel  pel govern de coalició –ECP i ERC– i ampliades avui se n'afegiran més al llarg dels propers dies de les quals l'Ajuntament anirà informant puntualment. El llistat aprovat és el següent:

 

-Devolució de la part proporcional de la taxa de mercats a qui hagi abonat la taxa, i per a qui no l’hagi abonat, s’emetrà una nova amb els dies descomptats. El període voluntari de pagament s’amplia fins el 30 de juny de 2020.

-Els rebuts de la taxes de terrasses s’emetran ja amb la reducció per a tots aquells establiments que s’han vist afectats per les mesures de l’estat d’alarma. Aquesta reducció serà proporcional als dies tancats per les mesures de l’estat d’alarma.

-Es descomptarà la part proporcional del cànon que paguen a l'Ajuntament els concessionaris dels bars dels equipaments afectats pel decret de mesures de l’estat d’alarma declarat pel Govern.

-Facilitar el fraccionament dels deutes tributaris (taxa de mercats ambulants i taxa de terrasses) prèvia sol·licitud, sense interessos ni recàrrecs pel que fa als imports que per aquests conceptes es generin durant l’any 2020. Aquesta mesura serà aplicada pels tributs gestionats per l’Ajuntament.

-Suspensió de presentació d'autoliquidacions i de pagament de tributs que s'hagin de fer presencialment fins que quedi sense efecte l'estat de alarma establert pel Reial decret 463/2020, de 14 de març, pel que es declara l'estat d'alarma per a la situació de crisis sanitària provocada por el COVID-19, i al seu cas, la seva pròrroga.

-Els terminis voluntaris de pagament de la taxa de guals s'amplia i finalitzarà el 30 de juny de 2020, i els rebuts domiciliats es carregaran el 2 de juny de 2020.

-Es paralitzen tots els tràmits administratius, segons el Reial Decret 463/2020, i s’han d’entendre també paralitzats els tràmits de procediments tributaris durant el termini de vigència de l'estat d'alarma i, si s’escau, de les pròrrogues que s’adoptessin.

-S’anul·la la zona taronja d'estacionament durant el període d’estat d’alarma, per tant, no hi haurà sancions.

-Els rebuts mensuals de les escoles bressol municipals i les quotes trimestrals dels cursos i tallers de Cultura i Patrimoni i la Xarxa d'equipaments no es passaran a cobrament fins que la situació es normalitzi. Els dies no gaudits al març per l'estat d'alarma es compensaran en el proper rebut que es pugui fer.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari