De fabricar rètols a imprimir pantalles de protecció facial en 3D

Sandra Campos i Chema García reorienten l’activitat de la seva empresa per ajudar els professionals sanitaris en la seva lluita contra la pandèmia

Sandra Campos i Chema García, responsables de Rètols Retoled, amb seu a Mas Rampinyo, han decidit reorientar l'activitat de la seva empresa familiar i posar-la al servei de la fabricació de pantalles de protecció facial destinades als professionals sanitaris. Per fer-les utilitzen la impresora 3D  amb la que fins ara elaboraven rètols i cartells per a botigues, bars i restaurants. La iniciativa neix arran de la preocupació per amics seus que treballen als hospitals de la Vall d'Hebron i de Terrassa com a personal sanitari sense el material necessari per protegir-se.

"El meu marit, que té coneixements d'informàtica, va començar a buscar idees per Internet fins que se li va ocòrrer aquest disseny, similar al de les pantalles que usen els soldadors", explica Campos. Un dels elements, la visera on s'enganxa la pantalla, és una donació d'una altra empresa de Montcada, propietat d'Emiliano Martín, que es dedica a la producció de vinil. I, per últim, la cinta elàstica que serveix per subjectar la pantalla al cap és una altra donació de particulars i de la merceria Sisquet de Can Sant Joan, que van respondre a la crida que Sandra i Chema van per fer les xarxes socials demanant aquest material. "Va ser molt emocionant veure la rapidesa amb què la gent ens va fer arribar la goma que necessitàvem", ha afegit Campos.

La primera remesa de pantalles de protecció facials estarà enllestida entre dissabte i diumenge. "Calculem que en tindrem una trentena, ja que cada pantalla triga unes dues hores a fer-se, i la idea és lliurar-les a l'hospital de la Vall d'Hebron, ja que allà han salvat la vida al meu pare, malalt crònic, vàries vegades", explica Campos, qui ha anunciat que  la segona remesa la lliuraran a l'Ajuntament per tal que la distribueixi com cregui convenient. 

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari