‘La millor manera d’ajudar el personal sanitari és quedar-se a casa’

Alícia San Juan és infermera a l’hospital de la Vall d’Hebron. La interpretació del video en llengua de signes és gentilesa de BinomlLS

La montcadenca Alícia San Juán és infermera a la unitat d’infecciosos de l’hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona des del 2015. Tot i tenir una experiència professional de 25 anys, reconeix que mai ha viscut una situació tan límit com la que en aquestes setmanes està vivint el personal sanitari per atendre les persones contagiades amb la Covid-19. ‘laveu.cat’ ha parlat amb ella per conèixer la realitat d’un dels centres hospitalaris de referència a Catalunya. El video que acompanya la notícia l'ha interpretat amb llengua de signes per a persones sordes l'empresa BinomlLS, experta en l'accessibilitat auditiva.

 

 

La sanitat pública ha entrat ja en col·lapse per l’augment de persones infectades pel coronavirus?

A dia d’avui no (dimecres tarda), perquè encara tenim llits disponibles. Per ampliar el nombre de places de la Unitat de Cures Intensives (UCI), s’han obert antigues unitats que estaven tancades i s’han habilitat altres espais dels departaments de reanimació i cures coronàries. Els malalts menys greus que no poden estar a casa seva se’ls trasllada a hotels de la ciutat que, durant aquests dies, s’han adequat per acollir aquestes persones.

 

Disposeu del material necessari per desenvolupar la vostra feina en òptimes condicions de seguretat i prevenció?

La setmana passada vam estar bastant malament de material, però aquesta en disposem de més. Tot i així, estem reciclant mascaretes, bates i ulleres i poca cosa més, perquè és tot el material que utilitzem.

 

Hi ha suficient personal sanitari per fer front a aquesta situació?

Per ara sí, però quan comencem a posar-nos malalts nosaltres, potser sí que en faltaran.

 

Quins horaris de treball feu?

Treballem 12 hores seguides en dies alterns. Tenim bastants reforços de la resta d’unitats de l’hospital, perquè tot ha passat a la de General. Durant aquesta crisi sanitària, només tractem una patologia a l’hospital, el coronavirus. Pel que fa a les altres malalties que necessiten ingrés, s’han ubicat totes al departament de traumatologia i el maternoinfantil.

 

De quina manera pot ajudar la ciutadania a tot el personal sanitari, que està en la primera línia de contenció del coronavirus?

La millor manera d’ajudar-nos és quedar-se a casa per contenir la propagació de la malaltia. Tot anirà bé, confieu en nosaltres.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari