Montcada s’afegeix a la campanya d’establiments segurs per a les dones

La iniciativa pretén implicar els comerços

L’Ajuntament s’ha adherit a la campanya 'Establiments segurs contra la violència masclista', promoguda per l’Institut Català de les Dones, de la Generalitat. La iniciativa pretén que els comerços oberts aquests dies siguin un punt segur des d’on trucar si es troben amb un cas de violència masclista i posin a la seva un disposició un telèfon perquè puguin contactar amb el 900 900 120 (atenció a la violència masclista) o el 112 (emergències), línies confidencials i gratuïtes. ‘Ens adherim a aquesta campanya de protecció cap a les dones; agraïm els comerços participants pel seu suport i esperem el seu suport i discreció’, ha manifestat la regidora d’Igualtat, Feminismes i LGTBI, Jessica Segovia (ECP). Fins ara s'hi han adherit una vintena d'establiments, la meitat dels quals són les farmàcies locals.

 

Visualització

Els comerços adherits han de penjar el cartell de col·laboradors en un lloc visible de l’establiment i permetre les dones la trucada als esmentats serveis, facilitant també, si és possible, un espai de privacitat. A les botigues que s’hi afegeixen se’ls envia el cartell –en suport paper o digital– i uns consells per si es troben amb el cas d’alguna dona que necessita ajuda. També se’ls donarà un cartell d’una iniciativa similar de la Diputació de Barcelona, amb missatges sobre els serveis d’atenció a les dones víctimes de violència en diferents idiomes.

Els establiments interessats a participar en la campanya poden contactar indicant-ho omplint un formulari o bé, per correu electrònic, a l’Oficina d’Atenció a la Dona ([email protected]). 

Seccions:

Deixa un comentari