Les colònies d’infants sahrauís no es faran aquest proper estiu

La crisi del coronavirus ha suspès l’edició 2020 del projecte Vacances en pau, que gestionen l’Ajuntament i Montcada Solidària

Els infants sahrauís han arribat a Catalunya a principi de juliol per passar l'estiu en el marc del projecte 'Vacances en pau'
Arxiu/Mireia Sanz
Els infants sahrauís van arribar a Catalunya a principi de juliol

Aquest estiu no hi haurà estada d’infants sahrauís a Montcada i Reixac. La Delegació Sahrauí a Espanya ha comunicat aquesta setmana als ajuntaments i a les entitats col·laboradores que arran la situació mundial excepcional provocada pel coronavirus, s’ha vist obligada a suspendre el projecte Vacances en pau del 2020.

L’organització agraeix als municipis la seva implicació en aquest projecte, que constitueix un valor afegit a totes les contribucions humanitàries que realitza el moviment de solidaritat amb el poble sahrauí. Concretament, Vacances en pau ha permès alleugerir el patiment de milers d’infants al llarg dels anys que s’ha dut a terme, que són els més afectats per les difícils condicions de vida als campaments de persones refugiades, on no estan cobertes les necessitats bàsiques com l’alimentació, l’aigua potable o l’atenció sanitària.

L’Ajuntament i Montcada Solidària s’encarreguen del projecte, que es va reprendre al 2016 i consisteix a què infants sahrauís entre 10 i 12 anys passin els mesos de juliol i agost al municipi, amb famílies d’acollida. Durant la seva estada a Catalunya, els infants passen per diverses revisions mèdiques i participen a activitats culturals i de lleure. "Un cop acabi aquesta crisi, des de l'ajuntament reprendrem aquest projecte, que és imprescindible, entre d'altres coses, per donar a conèixer la realitat del poble sahrauí", ha expressat el regidor de Ciutadania i Participació Ciutadana, Juan Carlos de la Torre. L'edil considera que aquesta iniciativa és molt important perquè "així els infants dels camps de persones refugiades viuen un estiu diferent, coneixen nous costums i nous idiomes i reben una alimentació equilibrada i assistència mèdica". El regidor ha aprofitat per agrair un cop més les famílies acollidores.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari