La cimentera redueix la seva activitat però continua oberta en estar considerada com a indústria essencial

L’Ajuntament ha requerit l’empresa que justifiqui els motius pels quals no ha aturat la producció

Si bé el forn principal de la fàbrica està aturat des del 31 de març, el molí de ciment continua funcionant
lesaltresveus
Lafarge-Holcim manté oberta la planta de Montcada i Reixac en estar considerada com un servei esencial segons el Reial Decret 10/20. D'una banda, en estar tipificada com a gestora de residus i de l'altra, per ser una indústria dedicada a l'exportació. Fonts de la cimentera han indicat, però, que el forn es va aturar el passat 31 de març –no així el molí de ciment que sí ha seguit funcionant– i que la baixa demanda ha reduït al mínim l'activitat de la fàbrica. 
No obstant això, l'Ajuntament ha requerit a la direcció que argumenti documentalment els motius pels quals no ha aturat del tot la producció atenent a l'estat d'alarma  motivada per la crisi sanitària de COVID-19.

Per part del Ministeri d'Indústria, s'ha instat les indústries considerades essencials a mantenir aquests dies una activitat mínima imprescindible tenint com a referència els caps de setmana o festius. També hi ha excepcions en el cas de les empreses per a les quals aturar les instal·lacions impliqui riscos per a la maquinària o els treballadors o bé dificulti la nova posada en marxa de la producció. Així mateix, es permet la continuïtat de les activitats d'importació i exportació.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari