Sanitaris, en la seva lluita diària

La infermera Cristina Riera, la llevadora Encarna García, l’anestesiòleg Joaquim Hernández i el metge de família Javi Jiménez ens expliquen com afronten la situació excepcional que estan vivint

Un dels sectors que es troba en primera línea en la lluita contra la COVID-19 és el dels sanitaris. Els treballadors i treballadores d’aquest àmbit són les que cada tarda, a les 20h, reben l’ovació i el reconeixement de bona part de la ciutadania. Per apropar-nos al seu dia a dia, hem parlat amb quatre testimonis: la infermera Cristina Riera, la llevadora Encarna García, l’anestesiòleg Joaquim Hernández i el metge de família Javi Jiménez, que ens han ofert els seus testimonis.

Això és una guerra contra l’enemic armat més potent”, afirma Riera qui treballa a l’hospital la Vall d’Hebron, centre de referència a Catalunya sobre el COVID-19 i que compta amb l’UCI més gran d’Espanya, amb 250 llits. “Ara només ens toca protegir-nos a les trinxeres, lluitar i esperar vencer aquest rival”, explica, no sense amagar una certa impotència: “Respirem una sensació de ràbia, perquè nosaltres estem preparats per salvar vides, no per perdre-les”.

La llevadora del Parc Taulí Encarna García també treballa sota pressió. Està atenent parts amb mares infectades per COVID-19. “Tot el que vivim en el nostre dia a dia és molt dur. Tenim poc descans, i només el companyerisme ens dona forces per tornar l’endemà”, explica.

Un dels problemes que exposa l’anestesiòleg de l’Hospital de Mollet Joaquim Hernández és el tracte allunyat amb el pacient: “No hi ha contacte físic amb la persona malalta; tant l’equip d’infermeria com el mèdic anem coberts de la màxima protecció i això limita, lamenta.

El metge de família al CAP La Florida, Javi Jiménez, explica com en la seva área “s’han hagut de canviar els protocols i posposar les visites programades per prioritzar els malalts infectats per la pandèmia”.

Els quatre professionals entrevistats per laveu.cat han coincidit a donar un missatge esperançador i han incidit en la importància de seguir totes les recomacions sanitàries i a mantenir el confinament domiciliari.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari