Els forns i les pastisseries garanteixen les mones de Pasqua, malgrat la crisi sanitària

Els establiments s’han adaptat a la nova situació, treballant sobretot per encàrrec i, en alguns casos, oferint el servei a domicili

La celebració de la Pasqua serà molt diferent aquest any. El confinament per reduir la propagació de la Covid-19 impedirà a la majoria de padrins i padrines portar la tradicional mona als seus fillols i filloles. Però, per evitar que la canalla es perdi aquesta festa tan especial, moltes fleques i pastisseries del municipi continuen treballant malgrat les dificultats per adaptar-se a la nova situació i, fins i tot, algunes han decidit portar els dolços a domicili.

Aquest és el cas de l’establiment Valero Forn Tradicional, al carrer Major, que treballa aquets dies majoritàriament per encàrrec. «Farem menys pastissos que l’any passat i la majoria seran amb reserva prèvia. La clientela els podrà venir a buscar a la botiga, tot i que estem prioritzant l’entrega a les llars», explica Sonia Sierra. Aquesta opció també l’ofereix la Pastisseria Montcada, al carrer Clavell. «Aquest servei l’hem posat en marxa enguany perquè els infants no es quedin sense la mona. Ens truquen molts padrins per encarregar-la i perquè li portem als seus fillols», comenta Dolores Belmonte, qui creu que la crisi sanitària també es notarà en una disminució de les vendes d’aquest dolç de Setmana Santa. D’altres establiments, però, no fan el servei a domicili, però donen la possibilitat de fer l’encàrrec els dies previs i venir a buscar la mona a la botiga, això sí, complint totes les mesures de seguretat per evitar els contagis. «Hem reduït la producció respecte altres anys perquè creiem que se’n vendran menys», assegura Montse Badosa, de la Pastisseria Badosa, al carrer Major.

Malgrat la Covid-19, de mones n’hi haurà aquest any de tota mena, com sempre: de xocolata negre, blanca o amb llet, amb forma d’ou, castells o de pilota; de personatges de dibuixos o de pel·lícules com la princesa Frozen -una de les més sol·licitades-, d’animals, dinousaures i de jocs virtuals com el Fornite.

 

Campanya local

L’Ajuntament i les associacions de comerciants de Montcada i Reixac -Montcada Centre Comerç i l’associació de comerciants de Can Sant Joan- han impulsat la campanya ‘Aquest any també celebrem la mona’ per tal de donar a conèixer pastisseries i forns de pa que obriran el dia de Pasqua. Els establiments adherits són Montse Pa, Pastisseria Montcada, Pastisseria Álex Tarzán, Alimentació Susana, Forn Tradicional Valero, Vilalta Pastissers, Badosa Pastissers, Madame Desserts -amb servei a domicili-, Cel Obert i els dos forns Oliveras. “Volem oferir a les famílies, i especialment als infants, la possibilitat de celebrar aquesta tradició tan arrelada a Catalunya de la millor manera possible, malgrat la situació de confinament i, a la vegada, donar suport al comerç local, que està patint en primera persona les conseqüències d’aquesta crisi”, ha explicat el regidor de Comerç i Turisme, Salvador Serratosa (ERC).

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari