El coronavirus afectarà el pressupost

El president de l’Àrea Econòmica avança que caldrà fer front a més despesa social i d’ocupació

El confinament obligat a causa de la pandèmia pel COVID-19 està tenint un fort impacte, tant des de la vessant econòmica com social, i tindrà repercussions directes en el pressupost del consistori respecte les projeccions inicials, segons ha assenyalat el president de l'Àrea Econòmica, Gerard Garrido (ERC). Tot i que encara s'ha de fer l'anàlisi econòmic en detall, l'edil ja ha avançat que caldrà modificar els comptes: "Hi haurà una clara reducció d'ingressos i un increment de la despesa, concretament en polítiques socials i d'ocupació", ha dit. 
Malgrat que la situació econòmica del consistori –immers en un Pla Econòmic i Financer destinat a eixugar el deute acumulat i recuperar la tresoreria–, és prou complicada, l'equip de govern –ECP i ERC– ha expressat també la voluntat de continuar garantint els serveis que presta l’Ajuntament en l'actualitat.
 
 
Mesures urgents
 
Des de l'inici de l'estat d'alarma, l’Àrea Econòmica ha definit diferents actuacions adreçades tant a la ciutadania, en la línia d'ajornar el pagament d'impostos, com a les empreses que presten serveis municipals. De moment, s'ha fet una disposició de 100.000€  del fons de contingència per atendre a les necessitats provocades per la pandèmia –concretament, s’han destinat 20.000€ per a subministraments d’equipaments de protecció individual (mascaretes, guants i altres materials) i 80.000€ per a Serveis Socials, per atendre famílies en situació de vulnerabilitat, dels quals només en queden 20.000.
"En un mes hem incrementat la partida per a ajuts d’emergència social gairebé en un 133,3%, una dada que demostra que aquesta crisi sanitària també és social i econòmica", ha assenyalat Garrido.
 
 
 
 
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari