Els clubs de futbol i futbol sala es posicionen sobre la finalització de les lligues regulars

La majoria prefereix acabar les competicions i només una minoria opta per donar la temporada per nul·la, sense ascensos i descensos

La Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha enviat una carta a les federacions territorials per sondejar la seva opinió sobre el futur immediat de les competicions regulars, aturades des del passat 13 de març amb l’entrada en vigor de l’estat d’alarma per tal d’aturar la propagació de la Covid-19. La RFEF planteja donar per finalitzades les lligues mitjançant un mecanisme exprés per a tot el futbol i futbol sala no professional de l’Estat. L’entitat proposa un sistema de play-off a partit únic amb l’objectiu de garantir el mateix nombre d’ascensos que estava previst en l’inici de la competició.

Amb aquesta situació excepcional, no hi hauria descensos, el que comportaria incrementar el nombre d’equips per grup o crear-ne de nous amb una vigència de tres o quatre temporades fins que es porti a terme una reestructuració que converteixi en elit les competicions no professionals mitjançant un equilibri econòmic sostenible. Aquestes actuacions es durien a terme a Segona B i Tercera i a les lligues estatals del futbol femení i futbol sala, així com a totes les competicions estatals de categoria juvenil.

Respecte a les categories inferiors, la Federació obre el debat sobre el model idoni per finalitzar les competicions tenint en compte per sobre de tot la salut dels jugadors i de les seves famílies, donant l’opció, si així s’acorda, de donar per acabades les lligues.

El posicionament dels diferents clubs de futbol i futbol sala de la ciutat és divers i varia atenent els interessos de cada entitat. Així, hi ha dos equips -la UE Sant Joan Atlètic i el primer equip de la UE Santa Maria- que estaven lluitant per ascendir a Primera i Segona Catalana, respectivament. Per la seva banda, el CD Montcada -al mateix grup que el conjunt de Can Sant Joan- estava en zona de descens, mentre que l’equip femení de l’EF Montcada, a Primera, estava a la zona mitja-baixa. Pel que fa al FS Montcada, el sènior A encara tenia opcions d’ascens a la primera estatal.

 

UE Sant Joan Atlètic

Al grup 2 de Segona Catalana, la UE Sant Joan Atlètic va disputar el seu últim partit el 8 de març al camp de l’Europa, on va empatar a un gol. Després de 23 jornades, l’equip local es troba a la tercera posició amb 44 punts, a un de diferència respecte el segon classificat i a cinc del líder. «Estàvem fent una gran segona volta, amb moltes opcions d’ascens, ja que teníem un calendari favorable a les onze jornades que encara falten per jugar», ha comentat l’entrenador del conjunt de Can Sant Joan, Iban Tey, qui veu complicat reprendre la competició a l’estiu a les categories no professionals per problemes de disponibilitat de les plantilles per jugar dos partits cada setmana, la manca de temps per preparar-se físicament després de l’aturada i la saturació de les instal·lacions esportives per acollir en les mateixes dates totes les competicions dels equips. Per al tècnic montcadenc, les dues possibilitats més adients podrien ser acabar la lliga durant l’últim trimestre de l’any i, tot seguit, començar la nova o bé fer unes eliminatòries per decidir els ascensos i descensos. «El que no m’agradaria seria donar la competició per nul·la perquè tenim clares opcions per pujar de categoria», ha manifestat Tey.

CD Montcada

Pel que fa a l’altre equip montcadenc al grup 2, el CD Montcada es troba a la penúltima posició amb 13 punts, a cinc de diferència respecte l’antepenúltim classificat. El conjunt que entrena Claudio Festa va empatar a un gol a casa contra l’Argentona a l’últim matx de lliga abans de l’aturada de la competició. Sobre la possibilitat de continuar la lliga, el tècnic tampoc és partidari «perquè molts jugadors treballen, els contractes acaben el 30 de juny i no hi hauria disponibilitat d’instal·lacions», ha dit Festa, qui ha afegit que la seva situació és més greu ja que han marxat al seu país quatre dels sis jugadors argentins de la plantilla. Per a l’entrenador argentí, si la lliga es declara nul·la es perjudicarien els clubs que opten a l’ascens. «Tot són especulacions, la decisió serà difícil i mai serà de l’agrat de tothom», ha expressat el tècnic verd, qui ha destacat que la part positiva d’aquesta temporada per al CD Montcada és el sanejament econòmic de l’entitat.

 

UE Santa Maria

L’altre equip local implicat en un ascens és el sènior A de la UE Santa Maria, al tercer lloc del grup 9è de Tercera Catalana, amb 48 punts, a cinc del segon classificat. Al darrer matx, l’equip de Robert Villa va guanyar per la mínima (0-1) al camp del Cerdanyola del Vallès, el líder. «El més just seria acabar la competició perquè encara queden onze jornades i molts punts en joc, amb 4 o 5 equips implicats en l’ascens», ha explicat Villa. El primer equip del conjunt de Terra Nostra fa dos entrenaments per videoconferència a la setmana per mantenir el contacte i una mica la forma física per poder disputar la competició amb més garanties en el supòsit que es reprengui.

 

EF Montcada

L’EF Montcada té 32 equips i la majoria juguen a les categories base. També té un sènior femení, que juga al grup 2n de Primera Divisió, on es troba a l’onzena posició amb 22 punts, a falta de set jornades per a l’acabament de la lliga. A l’últim partit, el conjunt que entrena Antonio Moya va perdre contra el Martinenc per 3-4. «Totes les solucions seran difícils. Una opció podria ser acabar la temporada amb els resultats actuals, tot i que creiem que la millor solució seria finalitzar les lligues actuals i després començar-ne la nova. La possibilitat de fer play-off és molt complicada, sobretot a les categories infantils perquè són molts grups», ha comentat el president, Antoni Sánchez, qui no trobaria just donar la temporada per nul·la, sense ascensos ni descensos.

 

FS Montcada

Un altre dels equips montcadencs amb opcions d’ascens aquesta temporada és el sènior A del FS Montcada, situat al tercer lloc del grup 1r de la Divisió d’Honor Catalana, amb 29 punts. Tot i estar a bastant distància dels dos primers, el conjunt montcadenc encara tenia possibilitats de quedar el millor tercer de la categoria i mantenir viva l’esperança de recuperar la Tercera Estatal. Per al director esportiu del FS Montcada, Jaime Martínez, «la millor solució aquest any seria declarar la temporada nul·la i començar a preparar la temporada vinent».

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari