Les farmàcies confien que avui es resolguin els problemes informàtics que ahir van complicar la distribució de mascaretes

Durant la primera jornada, el sistema es va col·lapsar

Imatge de les mascaretes que s'han començat a distribuir des de les farmàcies
Generalitat

Els farmacèutics esperen que les incidències informàtiques que ahir van dificultar la distribució de mascaretes dispensades per la Generalitat quedin resoltes al llarg de la jornada. De moment, aquest matí el sistema ha funcionat durant la primera hora d'obertura però cap a les 10h ha tornat a fallar. Així mateix, els establiments fan una crida a la responsabilitat ciutadana per evitar aglomeracions innecessàries. Cada farmàcia ha rebut una partida inicial de 450 mascaretes que es lliuraran gratuïtament, una per targeta sanitària, a través del sistema de recepta electrònica del CatSalut. D'aquesta manera, els establiments portaran un control informàtic de totes les mascaretes que reparteixin i la Generalitat les anirà reposant a mesura que es vagin esgotant. La segona unitat s'haurà de pagar al preu de 0,76 euros.

La gent gran i les persones de grups de risc no cal que baixin a recollir-la. Poden deixar la targeta a veïns i familiars perquè l'hi recullin, i així no es posen en perill de contagi. 

La farmacèutica montcadenca Isabel Vila ha demanat als clients que no tinguin pressa per acudir a buscar-les "perquè n'hi ha per a tothom" i ha insistit que no s'ha de trencar el confinament per aquest motiu. Donat el nombre limitat d'unitats assignades, es recomana que la ciutadania ho tingui en compte i no col·lapsi els establiments per prioritzar les persones més vulnerables i laboralment actives.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari