Les llibreries locals animen a comprar llibres malgrat el confinament

Les botigues Trimer i Papers no han hagut de tancar perquè també ofereixen servei de premsa

La declaració de l’estat d’alarma ha suposat el tancament de molts comerços, incloses les llibreries. A això se li suma la decisió de la Cambra del Llibre i el sector de la flor de posposar la festa del llibre i la rosa fins al 23 de juliol, un dels grans esdeveniments literaris de l’any que enguany no coincidirà amb Sant Jordi. Les llibreries s'enfronten al repte de sobreviure al confinament amb la persiana abaixada i les vendes reduïdes al mínim. 

A Montcada, la llibreria Trimer, al carrer Major, i la llibreria Papers, a l'avinguda Catalunya de Mas Rampinyo, no han hagut de tancar perquè també ofereixen servei de venda de premsa. Marta Castillo, una de les responsables del Trimer, ha explicat que les novetats literàries arriben amb comptagotes, ja que  les distribuïdores no han pogut fer la seva feina amb normalitat. Tot i així tenen un assortit de publicacions per a totes les edats. "La gent no va tant a buscar un títol en concret, sinó a comprar un detall per Sant Jordi", diu Castillo. Montserrat Maresma, de la llibreria Papers, reconeix que la d'aquest dijous serà una jornada atípica, però ha fet una crida a mantenir la tradició de comprar llibres i fer-ho en llibreries de proximitat. "En tenim per a totes les edats i, si algú no pot passar, li podem portar a casa seva", ha explicat Maresma.

A Catalunya, més de 400 establiments s'han afegit a la iniciativa Llibreries obertes a la qual dona suport Òmnium Cultural per tal de donar suport a les llibreries de proximitat.

 

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari