Viure la malaltia a casa amb menors, una de les pitjors experiències familiars

Una parella que ha passat la malaltia alhora i amb dos fills i una mare encara confinada comparteixen el seu testimoni

Nani López i Jose Fernández, veïns de Montcada centre, difícilment oblidaran el primer mes de confinament a causa de la pandèmia pel COVID19. Sis dies després que es decretés l’estat d’alarma, el 19 de març, ell va començar a sentir els primers símptomes i, aconsellat pel seu metge de capçalera, es va confinar a la seva habitació. Ella –coneguda perquè és regidora a l’Ajuntament pel PSC– es va quedar a càrrec de la casa i dels dos fills de la parella, de 15 i 8 anys, però per poc temps. El 22 de març va començar amb febre, tos, un fort mal de cap, descomposició i pèrdua de l’olfacte i del gust. A cap dels dos li van arribar a fer el test però des del CAP ja els van dir que no calia, que el quadre era prou clar.

El matrimoni va estar confinat dins de la pròpia llar 15 dies, sense contacte amb els fills per evitar el seu contagi. «Aquesta experiència els ha fet madurar i la veritat és que s’han portat genial; el gran s’encarregava de cuinar, de fer la compra i el petit, que és asmàtic, una nit va tenir una crisi de tos i ell sol es va aplicar l’inhalador», explica López.

La parella reconeix que l’experiència ha estat dura. «Ens trobàvem fatal i patíem per ells, no volíem que passessin pel mateix», diu el pare. El matrimoni, un cop recuperat, ha agraït el suport rebut per part de la família i també el d’amics i coneguts que, a través de missatges i trucades es van interessar constantment per la seva salut.

 

Encara confinada

Gemma Ruiz també viu al centre i porta tancada a la seva habitació des del 3 d’abril. Es comunica amb el seu marit i les seves filles, de 12 i 9 anys i en confinament a la mateixa casa, per telèfon. «El test no me l’han arribat, tinc tota la simptomatologia però també molta incertesa», explica. En inici reconeix que va sentir una certa angoixa per no saber què li podria passar. Ara espera amb delit que passin els dies per retrobar-se amb els seus i agraeix el suport de la família i de la Xarxa Solidària Montcada per l’ajuda rebuda.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari