El Consell Comarcal fa balanç de l’impacte econòmic de la pandèmia

Una de cada quatre persones assalariades del Vallès Occidental està afectada per un ERTO

L'informe es pot consultar al web del Consell Comarcal del Vallès Occidental
Consell Comarcal

L’Observatori del Consell Comarcal ha publicat l’anàlisi de les dades de l’afectació econòmica de la crisi de la Covid-19 a la comarca. Fins el moment s’han comptabilitat 9.847 expedients de regulació temporal de l’ocupació (ERTO), afectant 86.724 persones. Aquestes representen més del 26% de les assalariades de la comarca, una de cada quatre. L’impacte és enorme en els sectors del comerç i l’hostaleria, que aglutinen 258.901 persones a Catalunya.

Una altra dada rellevant és que l’atur al més de març va pujar un 5’2% respecte al de febrer. L’increment d’aquest mes és el més elevat de tota la sèrie històrica, superior al que va haver-hi durant la primera fase de la crisi.

 

 

Un 12% del total d’ERTOs de Catalunya

Els ERTO del Vallès Occidental són el 12,8% del total de Catalunya. Des del 7 d'abril, la xifra d'expedients i persones afectades s'ha incrementat prop d'un 9%. A Catalunya, el nombre de treballadors i treballadores afectades per expedients de regulació temporal d'ocupació a Catalunya s'ha triplicat i arriba a 678.365 persones, segons les últimes dades del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

La immensa majoria dels casos (87%) corresponen amb expedients de força major. El percentatge de població assalariada afectada per ERTO a Catalunya és del 24,3%. El Vallès Occidental és la cinquena comarca més perjudicada després del Baix Llobregat, el Maresme, el Bages i el Vallès Oriental.  Però quant al nombre de persones afectades, només el Barcelonès i el Baix Llobregat la superen.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari