Comença el repartiment d’ordinadors i tauletes per a l’alumnat d’entorns econòmicament vulnerables

L’Ajuntament i les escoles han coordinat la distribució de 141 dispositius

Aquest divendres ha començat la distribució de 141 d’ordinadors i tauletes als alumnes que no disposen dels recursos informàtics necessaris per poder seguir el curs des de casa. La iniciativa, coordinada pels centres educatius i l’Ajuntament, pretén pal·liar els efectes de la bretxa digital durant el període de confinament. Personal municipal, la xarxa de voluntaris i professorat s’encarreguen del repartiment dels aparells fins a les llars de les famílies, que els hauran de retornar a les escoles una vegada la situació educativa torni a la normalitat. 

El repartiment s'ha iniciat per als infants i joves que tenen connexió telemàtica, però no disposen dels equips informàtics necessaris. Aquest divendres s’han portat els ordinadors als estudiants de les escoles Mitja Costa, Elvira Cuyàs, Turó i de l’institut La Ferreria i, la setmana vinent, es duran a la resta d’alumnes d’escoles de primària i secundària del municipi. El consistori també té previst, a partir de dilluns, facilitar ordinadors amb dispositiu de connexió per a aquelles llars que no disposen de senyal telefònica. En aquesta primera fase per dotar d’eines digitals a l’alumnat, el Departament d’Educació ha donat ordre de prioritzar sobretot els estudiants que acaben etapa aquest curs, com 6è de primària, 4t d’ESO i 2n de batxillerat. 

 

D’altra banda, l’Ajuntament també ha iniciat la distribució de material escolar per a les famílies sense recursos econòmics. Els lots s’han fet a partir de les donacions que van fer entitats i particulars a l’última edició de la campanya ‘Regala il·lusions’, que té per objectiu que cap infant es quedi sense regal de Nadal.  “Se’n beneficiaran al voltant de 250 famílies”, ha comentat la regidora d’Educació, Jessica Segovia (ECP), qui ha destacat que el consistori també està treballant per donar resposta a la falta de connectivitat a internet per part d’algunes famílies. “Intentarem fer el repartiment la setmana vinent, ja que l’augment de la demanda d’USB ha fet que moltes empreses s’hagin quedat sense estocs”, ha manifestat l’edil, qui ha agraït la implicació de tothom per tirar endavant la iniciativa.

 
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari