El municipi recupera durant unes hores l’alegria dels infants

Molta canalla ha aprofitat el primer dia que podia sortir al carrer per passejar pel seu barri o anar a la muntanya i les lleres dels rius. A Montcada no hi ha hagut les aglomeracions dels municipis més grans

La Maria i la Lucía Calderón han sortit a passejar aquest matí a la muntanya
Algunes famílies han optat per passejar a prop de les lleres del riu Besòs
Alguns infants han decidit sortir al carrer amb el seu patinet
El passeig al costat del parc de les Aigües, amb famílies en el primer dia de passeig per als infants
Altres van preferir sortir amb la bicicleta
Alguns infants van sortir a passejar amb el seu patinet

Els carrers de Montcada han recuperat aquest diumenge una part important de la seva vida. Els infants han tornat a trepitjar els carrers, després de sis setmanes de confinament per evitar la propagació de la Covid-19. Tot i les estrictes mesures de distanciament social, la canalla ha gaudit de la sortida, que havia de ser d’una hora com a màxim i sense allunyar-se més d’un quilòmetre de casa seva. La majoria ha optat per passejar pel seu barri, acompanyats pel pare o la mare, tot i que també s’han vist algunes famílies en què hi anaven ambdós progenitors. “Hem anat informant a tothom que vèiem que no complia la normativa”, ha explicat Jaime Martínez, agent de la Policia Local, qui ha recordat que “es pot sortir amb una pilota, però no està permès aturar-se a jugar ni fer partidets”.  A Montcada, no hi ha hagut les aglomeracions de les grans ciutats.

Moltes famílies han decidit anar a la muntanya i les lleres dels rius i gaudir de l’entorn natural del municipi. Aquest és el cas de les germanes María i Lucía Calderón, de 12 i 10 anys respectivament, que estaven desitjant tornar al carrer per passejar per la serralada de Marina. “Ha estat molt emocionant caminar entre els arbres i la natura, però segur que hauria estat molt més bonic si l’haguéssim pogut compartir amb les nostres amigues, que  les trobem molt a faltar”, ha dit Lucía.

D’altres estaven una mica desubicats, després de tants dies sense sortir. El Pau Serra ha sortit amb el patinet, acompanyat de la seva germana Irina, que anava amb els patins, i la seva mare, Raquel Álvarez, qui ha comentat que “se li fa una mica estrany no poder anar al parc ni anar a casa dels seus tiets”. Alguns infants també han aprofitat la sortida per anar a veure els seus avis. “Em feia il·lusió anar a veure'ls. Jo estava al carrer i ells han sortit al balcó”, ha explicat el Marc Herrero.

Una altra de les novetats importants de les sortides mentre duri el confinament és la recomanació d’utilitzar mascaretes. “Ens hem de protegir per no contagiar-nos del coronavirus”, ha manifestat Aroa Mora, qui té molt clar que, en tornar a casa, “m’haig de netejar molt bé les mans i treure’m la roba”. Per a molts pares i mares, la possibilitat de sortir una hora al dia serà molt beneficiosa per als infants i les famílies. “Nosaltres sortirem cada dia perquè ens toqui l’aire i el sol i descarregar adrenalina”, assegura Tania Maestra, que aquest matí ha anat al riu a passejar amb la seva filla Keira.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari