Creu Roja constata que l’actual crisi ha agreujat la situació dels més vulnerables

Han augmentat els usuaris al menjador social de l’Alzina i els lots d’emergència que distribueix l’ong

"Segons van passant els dies la situació s’està agreujant, sobretot per a les persones que ja estaven en mala situació abans de la pandèmia i, especialment, per a les que els seus ingressos provenen de leconomia submergida". Aquesta és la constatació que ha fet el coordinador de Creu Roja Cerdanyola-Ripollet-Montcada, César Martínez, d’acord amb les demandes i serveis que està prestant l’ong, la majoria en coordinació amb Serveis Socials. Als usuaris que ja tenia l’entitat abans de l’actual crisi, s’hi han sumat alguns que havien deixat de ser-ho i d’altres que no ho havien estat mai. Per fer-hi front, l'ong ha posat en marxa a nivell nacional el programa 'Responde'.

Entre les principals tasques que fa Creu Roja al municipi hi ha la gestió del menjador social l’Alzina, conjuntament amb el consistori. El servei es manté obert i ha incrementat el nombre dusuaris, tot i que molts d'ells estan reben els àpats a domicili per evitar aglomeracions a l’espai. Així mateix, els voluntaris de l’ong ajuden a fer les compres d’aliments i medicaments a persones vulnerables que no poden sortir de casa.

 

Ajuts d’higiene i neteja

Com ja feia abans de la pandèmia i amb més motiu, en la línia de prevenir contagis de la COVID-19, Creu Roja segueix repartint entre els seus usuaris productes de neteja personal i de la llar. Ara, però, la xifra de beneficiaris se n’ha incrementat. L’ong també manté actiu el servei de bugaderia i dutxa al centre cívic l’Alzina.

"Estem fent difusió i formació sobre mesures de protecció contra la malaltia a través de les xarxes i tenim contacte telefònic amb els nostres usuaris per fer un seguiment de la seva situació", explica Martínez. El coordinador de Creu Roja Cerdanyola-Ripollet-Montcada recorda que totes aquestes accions són gràcies a la xarxa de voluntariat que té l’entitat i al seu equip tècnic: "Volem donar-los les gràcies, així com a les empreses i col·lectius que estan fent donacions, com ara Mercadona o la comunitat musulmana; veiem que hi ha molta solidaritat i tant de bo la societat s’humanitzi una mica més i sortim endavant".

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari