La FCF dona per acabades les lligues d’aquesta temporada

La decisió perjudica la UE Sant Joan Atlètica i la UD Santa María, que tenien clares opcions d’ascens. Per la seva banda, el CD Montcada es podria veure beneficiat, si finalment es decideix que no hi ha descensos

La Federació Catalana de Futbol  (FCF) ha acordat donar per finalitzades totes les competicions de la temporada 2019- 2020 en les modalitats de futbol, futbol sala i futbol platja, seguint la recomanació de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, a proposta de la Mesa Sectorial de l’Esport de Catalunya. L’FCF ha avançat en un comunicat que obrirà al llarg de les properes setmanes una consulta entre els clubs catalans per conèixer la seva opinió sobre la conclusió dels campionats.

L’entitat també estudia la confecció d’un programa econòmic de congelació i reducció temporal de les quotes federatives a clubs federats de cara a la pròxima temporada, així com d’ajut a la tresoreria dels clubs. La presentació d’aquest paquet de mesures compensatòries es realitzarà en l’Assemblea General de l’FCF, i en el supòsit que no es pugui celebrar en les dates habituals a causa de la Covid-19, es donarà a conèixer amb anterioritat a l’inici de les competicions. 

La notícia s’ha rebut de manera diferent als clubs montcadencs. Així, per a la UE Sant Joan Atlètic i la UE Santa Maria ha estat una gerra d’aigua freda, ja que ambdós clubs tenien moltes opcions d’optar a l’ascens de categoria a Segona i Tercera Catalana, respectivament. A falta d’onze jornades per jugar, el conjunt de Can Sant Joan es troba a la tercera posició amb 44 punts, a un de diferència respecte el segon classificat i a cinc del líder. “Entenem la decisió de la Federació i l’acceptem. Comencem a preparar la propera temporada per seguir millorant i assolir el nostre objectiu”, ha comentat Iban Tey, entrenador de la UE Sant Joan Atlètic, qui ha renovat el seu contracte amb el club montcadenc de cara a la pròxima campanya. “Confiem que tot vagi bé i que puguem iniciar els entrenaments a l’agost. Ens agradaria que continués la majoria de la plantilla”, ha dit el tècnic, qui confia que l’Ajuntament pugui fer aquest estiu la renovació de la gespa del camp municipal de Can Sant Joan, aprovada en el pressupost.

Per la seva banda, l’equip de Terra Nostra és al tercer lloc del grup 9è de Tercera Catalana, amb 48 punts, a cinc del segon classificat. El seu tècnic, Robert Villa, ha lamentat que la temporada hagi acabat d’aquesta manera “perquè estàvem en una bona ratxa i podíem haver optat al play-off d’ascens”. Respecte a la nova temporada, l’entrenador assegura que “ara s’obre un període de reflexió per valorar possibles ofertes de continuïtat”, ha manifestat Villa, qui no ha descartat poder continuar al Santa María per aconseguir l’objectiu de l’ascens a Segona Catalana. 

En una situació totalment oposada al Sant Joan i el Santa María es troba el CD Montcada, que està a la penúltima posició del grup 2 de Segona Catalana amb poques opcions de salvar la categoria. L’equip verd podria sortir beneficiat, si la FCF decideix que no hi hagi ascensos ni descensos aquesta temporada. Malgrat tot, el tècnic, Claudio Festa, afirma que “hagués preferit descendir i que aquesta crisi sanitària no s’hagués produït”. L’entitat resta a l’espera de la decisió de la FCF una vegada hagi recopilat l’opinió dels diferents clubs catalans. De cara a la pròxima temporada, Festa ha avançat que no tenen res concretat “perquè tot és molt incert a causa de la conjuntura actual”.

Els altres dos clubs locals afectats per la decisió de la Federació, el FS Montcada i l’FB Montcada, no es troben implicats en els descensos ni els ascensos, ja que es troben a la zona còmoda de la classificació a la Divisió d’Honor Catalana i la Primera Catalana del futbol femení, respectivament.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari