Les comunions, ajornades fins a la propera tardor

El tancament de les esglésies obliga a modificar l’agenda parroquial

Les comunions es fan tradicionalment al mes de maig

La pandèmia de la COVID-19 ha obligat a modificar l’agenda parroquial i a ajornar celebracions que tradicionalment es fan a la primavera, com ara les comunions. A l’espera que s’aixequi l’estat d’alarma i en previsió que durant un temps no es podran fer cerimònies multitudinàries, el responsable de la parròquia de Santa Engràcia i Reixac, mossèn Joan Ferrero, ja ha anunciat que la quarantena de comunions previstes aquest mes de maig es faran a l’octubre, una decisió que compta amb el suport dels catequistes i les famílies. La tardor també és la data prevista a l’església de Santa Maria, a manca d’una major concreció.

Des de l’inici del confinament l’activitat parroquial oberta al públic ha quedat suspesa, tot i que el mossèn celebra a diari la litúrgia. A l’espera del desconfinament, s’han posposat o cancel·lat les cerimònies previstes fins al juny. En el cas de Santa Engràcia i Reixac, tres casaments, dues noces d’or, 13 batejos i les activitats anuals dels Amics de Reixac, a més de les comunions anteriorment esmentades.

"Quasi totes aquestes activitats les estem ajornant a partir del juliol, per mirar de fer el millor possible per a les famílies, seguint les directrius de la Conselleria de Salut, el Ministeri de Sanitat, la Conferència Episcopal Espanyola i el Bisbat de Terrassa", ha indicat el mossèn.

 

Repartiment d’aliments

L’activitat que no s’ha aturat és la que fa Càritas Parroquial, encarregada de gestionar el magatzem d’aliments per a les famílies en situació vulnerable, derivades des dels Serveis Socials de l’Ajuntament. El servei es fa a través de voluntaris i compta amb el suport puntual de la Brigada Municipal.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari