L’alcaldessa reclama més autonomia econòmica per als ajuntaments per lluitar contra la crisi del coronavirus

Laura Campos ha fet la petició per carta a la ministra d’Hisenda del govern de l’Estat, María Jesús Montero

L’alcaldessa, Laura Campos (ECP), ha enviat avui una carta a la ministra d’Hisenda del govern de l’Estat, María Jesús Montero, per demanar que se suspengui la regla de la despesa que marca la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local (LRSAL) i que impedeix els ajuntaments gastar el superàvit municipal. Fa temps que les corporacions locals reclamen aquest canvi i ara amb més insistència per tal d'abordar les polítiques necessàries per protegir la ciutadania, especialment la més vulnerable, amb motiu de la crisi sanitària, social i econòmica derivada de la pandèmia. 

Campos destaca en la seva comunicació el paper essencial que tenen els ajuntaments en la gestió d’aquesta greu situació: “S’està fent en la mesura de les nostres possibilitats per atendre tota la població que, d’un dia per l’altre, s’ha vist immersa en una situació econòmica i social excepcional”.

En la seva carta, l’alcaldessa recorda a la representant estatal que algunes de les mesures financeres i pressupostàries aprovades pel govern d’Espanya permeten alguns consistoris l’impuls de mesures de protecció social de les persones més vulnerables, però creu que encara són moltes les administracions locals que no s'hi poden acollir a causa de la manca de superàvit i d’altres restriccions que posen per davant el pagament del deute a poder fer front i donar resposta a la situació actual. Campos reivindica en el seu escrit el paper que tenen les administracions més properes a la ciutadania d’atendre adequadament les necessitats del seus veïns i veïnes. 

Altres consistoris com Sant Feliu de Llobregat, El Prat de Llobregat, Santa Perpètua de   Mogoda, Santa Coloma de Cervelló, Pallejà, Badalona, Montornès del Vallès, Castellbisbal, La Sénia, Corbera d'Ebre i Pinell de Brai, han tramés també aquesta carta a la ministra.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari