Campanya de Càritas per a la compra d’aliments

L’increment de peticions s’ha duplicat durant la crisi sanitària. L’entitat, que s’ha quedat sense existències, ha obert un número de compte per fer els donatius

Cáritas Montcada, que gestiona el Banc d’Aliments del municipi amb el suport de l’Ajuntament, ha posat en marxa una campanya per fer front a l’increment de peticions que ha rebut aquestes setmanes a causa de la pandèmia de la Covid-19. Les necessitats s’han duplicat ja que, si abans de la crisi sanitària es repartien cada quinze dies prop de 120 lots d'aliments, ara se n’estan fent uns 210. “Ens hem quedat gairebé sense existències”, explica José Antonio Martín, voluntari de l’entitat, qui recorda que “fins a final de juny no rebrem l’aportació que ens arriba de la Unió Europea”. Montcada i Reixac rep un total de 18 tones d’aliments anuals, repartides en tres vegades.

Donada la conjuntura actual, Cáritas Montcada ha valorat que la millor opció per articular la iniciativa solidària en el marc de l’estat d’alarma és posar a disposició de la ciutadania dos comptes corrents -ES06 0081 0011 7100 0177 4983 i ES10 2100 3140 4422 0009 2629- perquè pugui fer aportacions econòmiques. “D’aquesta manera evitem córrer riscos de contagi i, alhora, ens facilita la tasca, ja que podrem comprar tots els aliments que necessitem per fer uns lots que siguin iguals per a tothom”, ha manifestat Josep Asla, també voluntari de l’associació, que té el magatzem central a un local del Pla d’en Coll de propietat municipal.

Aquests dies que la feina ha augmentat considerablement, els voluntaris de Cáritas Montcada -la majoria són persones majors de 65 anys- compten amb el suport de la Brigada Municipal, que s’encarrega de preparar els paquets d’aliments per als usuaris, que venen derivats des de la Regidoria de Serveis Socials del consistori montcadenc. “Els que estem al capdavant de Cáritas som gent gran i, per tant, som persones de risc”, ha indicat Asla, qui agraeix la col·laboració del personal municipal per fer front a les necessitats socials sorgides arran la crisi sanitària.  Segons les previsions, les demandes d’ajuda que setmanalment rep l’entitat s’han multiplicat per dos, i lluny d’aturar-se, Cáritas estima que aquesta demanda s’anirà incrementat a mesura que s’allargui l’estat d’alarma. “Estem en un moment excepcional i demanem un esforç a la ciutadania per ajudar a les persones que més ho necessiten que, cada vegada, són més”, ha dit Asla. El primer donatiu a la campanya l'ha fet La Unió de Mas Rampinyo, que ha lliurat a Cáritas Montcada els més de 300 euros recollits a la botifarrada que va tenir lloc el passat diumenge en el marc de la Festa Major virtual del barri.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari