Les perruqueries es preparen per a les noves mesures de protecció que han d’adoptar

Responsables de tres establiments del municipi expliquen a laveu.cat com estan vivint la crisi de la COVID-19

Les perruqueries podran tornaran a obrir a partir del proper dilluns, 4 de maig, segons ha anunciat el govern de l’Estat després de donar a conèixer les diferents fases previstes per al desconfinament. Hauran de fer-ho establint cita prèvia i garantint la protecció individual de la clientela. En un primer moment, quan es va decretar l’estat d’alarma per la pandèmia de la COVID-19, les perruqueries es van tipificar com a servei essencial. Hores després, però, l’executiu va rectificar i d’aleshores ençà, aquests establiments es troben tancats. Mentre dura el confinament i, com estan fent els professionals dels sectors que treballen cara al públic, les perruqueries planifiquen com serà la reobertura dels seus negocis, amb la previsió que caldrà variar la forma de treballar i implementar noves mesures per garantir la seguretat del personal i la clientela.

 

En primera persona

Marcos Merino, d’Helio; Maite Muñoz i Jéssica Vega, de Salón Zas, i Rosa Quirós, del centre d’estètica i perruqueria E&S A&R, han compartit amb laveu.cat els desitjos de tornar a obrir, així com els seus neguits.

Merino ha incidit en l’impacte econòmic que aquest crisi està tenint en el sector. "Malgrat tenir les portes tancades, seguim pagant despeses", ha dit. Ara que ja hi ha data de reobertura, Merino expressa el seu alivi, tot i reconèixer que caldrà canviar la manera de treballar.

Oferir un servei amb plenes garanties de protecció és la principal prioritat per als professionals entrevistats. "Tenim clar que haurem de prendre moltes mesures i ja les estem estem estudiant, encara que no tenim tota la informació, però el que volem, sobretot, és que la nostra clientela se senti segura", expliquen Muñoz i Vega.

El personal d’A&R també ha aprofitat el confinament per formar-se en línia sobre els protocols a seguir i per dissenyar noves formes de treballar. "Haurem d’instaurar cita prèvia i aprendre a funcionar d’una altra manera; passarem per un període d’adaptació i tocarà tenir paciència, però tenim un bon equip i ens en sortirem", diu Quirós.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari