Els sindicats animen a participar en la celebració virtual de l’1 de Maig

Les diferents organitzacions reclamen mesures dels governs ‘per no deixar ningú enrera’ en la crisi generada per la Covid-19

Les tradicionals manifestacions de l'1 de Maig no es podran celebrar aquest any a causa de la pandèmia per la Covid-19

La commemoració de l’1 de Maig, Dia Internacional del Treball, també es veurà afectada per la pandèmia de la Covid-19. Els sindicats han decidit celebrar l’efemèride de manera virtual i proposen diverses iniciatives per fer des de casa. Així, CCOO i UGT faran un homenatge al personal dels serveis essencials (12h) i convoquen a les 13.30h els treballadors a compartir a les xarxes socials les seves reivindicacions “en una manifestació virtual”. D’altra banda, a les 17h, hi ha previst un concert a internet amb la música de diversos intèrprets. Ambdós sindicats han elaborat un manifest conjunt en què destaca “el valor insubstituïble del treball i el paper capdal dels treballadors i treballadores” en aquesta crisi sanitària i posa l’èmfasi “en la funció indispensable dels serveis públics en una societat democràtica i igualitària”, exigint un nou model econòmic i social on la prioritat siguen els drets i el benestar de les persones.  A les 20h, després de l’aplaudiment al personal sanitari de cada dia, començarà un altre concert a nivell internacional. Les dues organitzacions reclamen un gran pacte d’estat per reconstruir l’estructura econòmica i productiva “sense deixar ningú enrera”.

Per la seva banda, la taula sindical que formen CNT, IAC, COS, CGT, CO.BAS i Solidaridad Obrera han impulsat un manifest de cara al primer de maig amb el lema ‘Passem a l’ofensiva’, en què reclamen l’aplicació de mesures de xoc mentre duri el confinament i anuncien un període de mobilitzacions un cop acabada aquesta situació “perquè els treballadors no haguem de sortir perdent per una crisi que no hem provocat nosaltres”. Entre les mesures de xoc proposen l’aturada de tota l’activitat econòmica no essencial, la nul·litat dels ERTO d’empreses amb beneficis i de tots els acomiadaments per motius de la Covid-19 i la nacionalització de tots els serveis públics privatitzats, entre d’altres. Per després del confinament, la plataforma sindical demana la derogació total de les reformes laboral i de les pensions, la fi de l’acomiadament lliure, la prohibició de l’externalització de serveis per combatre la precarietat laboral i el repartiment del treball.

Amb motiu de l’1 de Maig, els sindicats IAC i Lluita Internacional han convocat una manifestació aquest divendres davant de l’Ajuntament de Barcelona, que no ha estat autoritzada pel Ministeri de l’Interior. Ambdues organitzacions han denunciat la prohibició en considerar que “s’està aprofitant l’estat d’alarma per enfortir l’arsenal repressiu dels estats per avançar en el control social i evitar una resposta a les seves polítiques”.

 

 

Seccions:

Deixa un comentari