A partir d’aquest dissabte es pot sortir a passejar i a practicar esport individualment

El govern ha decretat franges horàries per organitzar les sortides: infants, de 12 a 19h; persones grans i dependents, de 10 a 11 i de 19 a 20h; esportistes no professionals, de 6 a 8h i de 20 a 23h, i la població de més de 14 anys, de 6 a 10h i de 20 a 23h

El pla de desconfinament preveu que a partir del 2 de maig es pugui fer esport de manera individual a l’exterior i sortir a passejar amb persones amb qui es conviu. El govern espanyol ha anunciat que aposta per les franges horàries per organitzar les sortides a partir d'aquest cap de setmana. ​Així, els infants menors de 14 anys podran anar al carrer durant una hora, de 12 a 19h, acompanyats d'un adult. Els esportistes no professionals podran practicar activitat física, sense sortir del seu municipi, de 6 a 10h i de 20 a 23h. Pel que fa a les persones de més de 70 anys i les dependents amb cuidador, podran gaudir d'una estona de passeig de 10 a 11h i de 19 a 20h, a un quilòmetre de distància de la llar com a màxim. D'altra banda, la població major de 14 anys podrà sortir de 6 a 10h i de 20 a 23h. Sempre s'ha de mantenir la distància de seguretat, es recomana portar mascareta i rentar-se les mans abans i després de marxar de casa. Les pesones amb símptomes de la Covid-19 no poden anar al carrer.

Voluntaris de Protecció Civil i l'ADF, amb la col·laboració de l'empresa de so JC, aniran pels barris del municipi amb servei de megafonia apel·lant a la responsabilitat individual i al respecte a les normes del desconfinament pel que fa a les franges horàries de sortida i el distanciament entre persones.

 

Recomanacions per fer esport

La Joventut Atlètica Montcada (JAM) i Montcada Aqua han fet un seguit de recomanacions per evitar lesions, sobretot per a les persones que habitualment no practiquen aquest esport. El president de la JAM, Jordi López, ha destacat que el més important és complir les recomanacions de les autoritats per evitar nous contagis de la Covid-19, com ara mantenir la distància de seguretat d’un a dos metres, netejar-se les mans freqüentment i no estar fora de casa més d’una hora. Pel que fa a les qüestions tècniques, els entrenadors del club montcadenc aconsellen anar amb molt de compte, després d’un període d’inactivitat de gairebé dos mesos. “S’hauria de fer com una pretemporada per no fer-se mal i sortir a córrer en els horaris menys massificats, com la primera hora del matí”, ha indicat López.

D’altra banda, el coordinador de Montcada Aqua, Jesús Claramón, remarca que és molt important escalfar abans de començar l’exercici físic i estirar una vegada finalitzat. “S’ha d’anar progressivament, de menys a més, fent al principi una mitja hora i anar augmentat el temps a poc a poc”, ha dit, qui també ha recomanant que tenir en compte la franja horària per sortir a córrer. “És millor anar a les hores menys massificades, com la primera hora del matí”, ha manifestat.

Seccions:

Deixa un comentari