Els psicòlegs alerten de la multiplicació de casos d’ansietat i depressió en adults

La psicòloga montcadenca, Sandra Díaz, explica que el desconfinament no afectarà tothom per igual

Aquest dissabte ha començat la desescalada del confinament. Grans i petits poden ja sortir al carrer en franges horàries, però potser no tots estaran en condicions de fer-ho. "Tot depèn de la percepció de risc que tingui cada persona", explica la psicològa montcadenca Sandra Díaz. "La hipocondria i l'ansietat podria augmentar perquè la sensació de sortir de casa és perillós per risc de contagi o la idea de la mort", argumenta.

També pot passar que persones sense tendència hipocondríaca puguin començar a experimentar-la: "Pensaran que estan infectades sense cap motiu aparent i qualsevol sensació de tos, de febre, d'opressió al pit, l'ofec o la dificultat per empassar o mareig seran autointerpretades que s'han contagiat per la COVID19 ". Tot plegat, segons la psicòloga, augmentarà uns nivells d'ansietat que fins ara no exisitien.

També les persones que ja pateixen aquesta simptomatologia poden sofrir agorafòbia i crisis d'ansietats molt més agudes. D'altra banda, els estats depressius es poden donar en dos estadis diferents, segons la psicòloga: "Hi haurà persones que en el desconfinament els sorgirà la tristor, la incertesa cap al futur i una visió negativa del panorama laboral perquè s'està dient que viurem una crisi econòmica molt important". Així mateix, Díaz assenyala que hi haurà persones que experimentaran la depressió a mig o a llarg termini. 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari