Els parcs i espais naturals, les zones més transitades en el primer cap de setmana de sortida

Força gent surt a passejar i a practicar esport aprofitant el bon temps

Caminaires, per la serralada de Marina. Els camins a transitar han de tenir dos metres d'amplada com a mínim
Pedro de Lamo
Veïns passejant per l'avinguda de la Ribera, dissabte al matí
Veïns, travessant el pont del Besòs ahir a la tarda, camí del passeig paral·lel al riu
Aquest cap de setmana, molta gent ha pogut practicar esport després de set setmanes de confinament

Les franges de primer hora del matí i la de la tarda, a partir de les 19h, són les que més gent estan concentrant al carrer en el primer cap de setmana de desconfinament progressiu per franges horàries. Els espais triats per caminar i fer esport són majoritàriament els parcs i les zones de natura, motiu pel qual, en alguns moments, es pot apreciar certa saturació en coindicir massa persones al mateix punt, així com dificultats per conservar la distància de seguretat. 

La majoria de les persones que surten ho han fet provistes de mascaretes i algunes, també de guants. Per reforçar la necessitat de recordar que l'estat d'alarma continua en vigor, l'Ajuntament –amb la col·laboració de l'ADF, Protecció Civil i l'empresa de so JC– ha posat en marxa un servei de megafonia que recorre tots els barris amb missatges de conscienciació.

 

Franges horàries

Els esportistes no professionals poden practicar activitat física, sense sortir del municipi, de 6 a 10h i de 20 a 23h. Pel que fa a les persones de més de 70 anys i les dependents amb cuidador, poden gaudir d'una estona de passeig de 10 a 11h i de 19 a 20h, a un quilòmetre de distància de la llar, com a màxim. ​Els infants menors de 14 anys tenen permís per sortir al carrer durant una hora, de 12 a 19h, acompanyats d'un adult, mentre que la població major de 14 anys pot sortir de 6 a 10h i de 20 a 23h.

Sempre s'ha de mantenir la distància de seguretat, es recomana portar mascareta i rentar-se les mans abans i després de marxar de casa. Les persones amb símptomes de la Covid-19 han de continuar confinades a casa.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari