“El confinament ha permès reduir la contaminació atmosfèrica a valors mínims”

El primer Tinent d’Alcaldessa de Territori explica com la natura ha recuperat el seu espai

El medi natural és un dels beneficiats pel confinament després de declarar-se l'estat d'alarma. Els carrers buits, la reducció del trànsit i de l'activitat humana "ha permès reduir la contaminació  a valors mínims", segons ha reconegut a La Veu, el primer Tinent d'Alcaldessa de Territori Jordi Sánchez (ERC).

Un dels índex que més agreuja la contaminació de Montcada és el trànsit. “Des de l’inici del confinament la circulació de vehicles s’ha reduït en més d’un 70%”, explica Sánchez, tot afegint que “els nivells de diòxid de nitrògen han caigut per sota d’un 60% a Catalunya i, en algunes estacions de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, per sota del 80%”, valora positivament l'edil, avalant-se en les dades facilitades per l'Arèa Metropolitana (AMB) i el Servei Català de Trànsit.

“Com a conseqüència de la caiguda de la mobilitat i la caiguda de l’activitat económica veiem com la natura recupera el seu terreny i veiem imatges impensables com uns cabirols a la llera dels rius Ripoll i Besòs”, ha explicat el regidor.

Sánchez opina que cal aprofitar les mesures de desconfinament per accelerar els canvis en la mobilitat i l’espai public apostant pel foment del transport públic i la mobilitat activa, tant la xarxa ciclable  com la de vianants. El primer Tinent d’Alcadessa de Territori considera que “cal més cohesió urbana i social, destinant l’espai públic a les persones”.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari