El Departament d’Educació planteja iniciar la preinscripció telemàtica el 13 de maig

La confirmació depèn de l’evolució de les fases de desconfinament

La preinscripció es va haver d'ajornar al març per la pandèmia de la Covid-19
gencat.cat

El Departament d'Educació planteja iniciar la preinscripció per via telemàtica el 13 de maig, si el Consell de Ministres aixeca la prohibició per fer aquest tràmit administratiu i segons l'evolució del desconfinament. Així consta al document que va aprovar dissabte el Pla Territorial de Protecció Civil (PROCICAT). El procés de preinscripció s’havia de fer entre el 23 de març i l’1 d’abril, però es va ajornar a causa de l’entrada en vigor de l’estat d’alarma. El procés començaria per als ensenyaments gratuïts (infantil, primària i secundària).

Educació vol reduir al mínim el nombre de famílies que facin la preinscripció de manera presencial, que es faria durant la primera setmana i, a partir de la següent, es faria de manera presencial per als casos extraordinaris. El Departament alerta que si el procediment comença més enllà del 13 de maig no es podrà garantir l’inici del curs en les dates previstes al setembre.

El document del PROCICAT incorpora les mesures que s’hauran de seguir als centres per prevenir els contagis de la Covid-19. Les famílies hauran de demanar cita prèvia per lliurar la documentació, a les escoles s’habilitaran els menors espais possibles per atendre la rebuda de sol·licituds, si hi ha cues es faran als patis i s’instal·laran mampares per atendre les persones. També s’inclou que en el procés d’atenció participi el menor nombre possible de treballadors, als quals el Departament dotarà de mascaretes quirúrgiques, pantalles protectores facials i guants, a més de proporcionar mascaretes per a aquells que no en portin de casa. L’horari d’atenció al públic seria de 9 a 13.30h.

 
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari