Montcada i Reixac registra 267 nous aturats

En total, hi ha 2.574 persones inscrites a les oficines del SOC. La taxa d’atur se situa en el 13’72%

L'atur continua creixent al municipi a causa dels efectes sobre l'economia de la pandèmia de la Covid-19

La desocupació ha crescut durant el mes d’abril a Montcada i Reixac en 267 persones -150 homes i 117 dones. La taxa d’atur se situa en el 13’72%, un 1’83% més que al Vallès Occidental. En total, hi ha 2.574 inscrits -1.161 homes i 1.413 dones- a les llistes del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), el que representa un increment respecte el mes passat de l’11’57%. En aquestes xifres no estan incloses les persones afectades per Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO). Pel que fa a la variació interanual, el nombre de desocupats ha augmentat en 452 individus -282 homes i 170 dones-, el que suposa un 21’30% més que a l'abril del 2019. “Les dades que han arribat corresponents al mes d’abril són, malauradament i causa de la crisi sanitària, impactants”, ha dit el regidor de Promoció Econòmica, Jaume Teixidó (ERC). 

Per sectors, respecte al mes passat, els serveis encapçalen l’increment de l’atur amb 1.833 persones, seguit de la indústria (317) i la construcció (230). Per ocupacions, la desocupació ha crescut especialment entre els treballadors de la restauració, serveis personals i vendes, amb 41 nous inscrits a les llistes de l’atur -en total hi ha 503-, seguits dels empleats d’oficina com els comptables i els administratius, amb 277 persones sense feina i un increment de 33 nous desocupats durant l’abril. D’altra banda, un total de 4.740 montcadencs -2.292 homes i 2.448 dones- estan inscrits al SOC com a demandants d’ocupació, una xifra que s’ha vist incrementada respecte el mes passat en 1.957 persones. 

Informe municipal

El portal de l’Ajuntament de Montcada i Reixac, www.montcada.cat, ha publicat un informe sobre la situació de les persones aturades del municipi. El document, que ha estat elaborat per la Regidoria de Promoció Econòmica i Ocupació amb informació de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, ofereix dades comparatives entre octubre de 2019 i març de 2020. La regidoria de Promoció Econòmica actualitzarà mensualment les dades sobre ocupació, atur i activitat econòmica a Montcada i Reixac. La informació es pot consultar en aquest enllaç.  Aquestes dades que es publicaran al web municipal sobre l’atur permetran fer una comparativa intermensual i interanual de variables com l’atur per sexes, per edats i per grans sectors econòmics, així com el nombre d’afiliats a la seguretat social i la tipologia d’aquesta contractació. Les xifres publicades també permeten la comparativa amb els altres municipis de la comarca. “Les dades mensuals ens doten d’eines d’anàlisi i ens permetran dissenyar polítiques d’ocupació i de promoció econòmica concretes i adaptades a les persones i a aquells col•lectius més desfavorables com a conseqüència del COVID-19”, ha comentat Teixidó.

 
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari