La prevenció d’addiccions vinculades a les tecnologies centrava el Pla Local de Drogues d’aquest any

Montcada Comunicació s’afegeix a la campanya del Consell de l’Audiovisual de Catalunya per fer un bon ús dels dispositius

Durant el confinament, l’ús de les pantalles ha estat molt important per mantenir el contacte amb la família i amistats, per fer efectiu el teletreball o per omplir estones d’oci. No obstant això, des del Punt d’Informació i Assessorament Sobre Drogues i Addiccions (PASSA) de l’Ajuntament de Montcada i Reixac es recorda a la ciutadania que cal prestar especial atenció a la utilització que fem de les noves tecnologies i en dona alguns consells.

Entre d’altres, el PASSA recomana posar límits de temps a l’exposició a les pantalles i rutines i ho desaconsella totalment per a infants menors de 3 anys. El PASSA alerta de riscos com diversos assetjaments i estafes i per tant, es prega navegar-hi de forma segura. L’ús de videojocs potser addictiu i cal adequar el joc a l’edat recomanada i posar-hi límits horaris. El PASSA també alerta de la publicitat de joc en línia i apostes que hi ha a la xarxa, activitats que activen l’adrenalina i la dopamina i que en casos d’exposició intensiva, poden conduir a ludopatia.

La prevenció i informació sobre l’ús addictiu de les pantalles centra la campanya 2020 del Pla Local de Drogues. Les accions n’haurien d’haver començat durant el primer trimestre de l’any, però arran l’estat d’alarma, s’han ajornat per a més endavant. Per contactar amb el PASSA es pot enviar un correu electrònic a l’adreça [email protected] o bé, trucar al 633 334 753.

Consell de l'Audiovisual de Catalunya

En aquest sentit, i en el marc del programa d’educació mediàtica eduCAC, el Consell ha elaborat dos decàlegs: un primer, per a fer un ús responsable de la informació que es consumeix i, sobretot, de la que es comparteix; i un segon, per gestionar l’ús de les pantalles i alhora preservar la convivència familiar.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari