La preinscripció escolar es podrà fer del 13 al 22 de maig

Les sol·licituds s’hauran de presentar preferentment de manera telemàtica i només es podrà fer de forma presencial amb cita prèvia del 19 al 22

L’objectiu de l'Ajuntament i la Fama és atenuar les elevades temperatures a les aules
SB

El Departament d’Educació ha confirmat que la preinscripció escolar per a les etapes d’Infantil, Primària i ESO es farà del 13 al 22 de maig i el període de  matriculació tindrà lloc del 13 al 17 de juliol. Les sol·licituds s’hauran de presentar preferentment de manera telemàtica, com a prevenció per la Covid-19, i només es podran fer de forma presencial amb cita prèvia del 19 al 22. Els tràmits en línia es podran fer a través del portal preinscripcio.gencat.cat. El formulari telemàtic i la documentació necessària s’hauran d’enviar escanejats o fotografiats mitjançant un correu a la bústia electrònica oficial del centre demanat en primera opció. El centre haurà de contestar aquest correu justificant la recepció de la sol·licitud.

Les famílies hauran de demanar la cita prèvia al centre que hagin escollit en primera opció, ja sigui trucant per telèfon o a través dels webs de cada centre -on haurà d'estar ben visible aquesta informació, l’horari, telèfon, correu electrònic i l’eina digital de cita prèvia- o del portal del Departament d'Educació. Cada escola determinarà el seu horari d’atenció al públic. Les llistes amb l’alumnat preinscrit es publicaran de manera anònima a la pàgina web de cada escola. Aquesta publicació complementarà la consulta individual de les dades que cada sol·licitant podrà fer des de la web Estudiar a Catalunya. Pel que fa a la matriculació, també caldrà demanar cita prèvia per fer el tràmit presencialment. En el cas d’optar per la via telemàtica, es podrà fer la confirmació de la matrícula i l’enviament de la documentació necessària a través d’un correu electrònic a la bústia oficial de cada centre.

A causa del tancament per la COVID-19, els centres educatius no han estat a temps de dur a terme la jornada de portes obertes i només podran obrir per als tràmits de la preinscripció, per tant, no hi haurà la possibilitat de visitar els equipaments. Per aquest motiu, el Departament d’Educació demana als centres que incloguin als seus webs informació detallada de les seves instal·lacions i del seu projecte pedagògic

Preinscripció presencial 

Pel que fa a la preinscripció presencial, es recomana que només vingui al centre el menor nombre de persones a fer la gestió. Cal portar la documentació per escanejar-la o fotocopiar i, si pot ser, amb la sol·licitud emplenada. També es recomana portar mascareta i guants. D’altra banda, les escoles hauran de prendre les mesures necessàries per evitar contagis com la neteja diària dels espais, la utilització del menor nombre possible d’espais garantint que sempre que es respecti la distància mínima de dos metres, la participació del mínim nombre possible de treballadors, la ventilació periòdica de l’espai i la instal·lació de mampares, així com la utilització de mascaretes quirúrgiques, guants i gel hidroalcohòlic per part dels empleats. A l’interior del centre només accedirà la persona que faci el tràmit i, si hi ha cua, s’haurà d’esperar a l’exterior.

D’altra banda, la preinscripció per als ensenyaments postobligatoris serà: del 27 de maig al 3 de juny en el cas de batxillerat; del 2 al 8 de juny els cicles de grau mitjà d’FP i d'arts plàstiques i disseny; i del 10 al 17 de juny, en el cas dels cicles de grau superior d’FP i d'arts plàstiques i disseny. En cas que sigui necessari modificar el calendari per causa de força major, les noves dates es faran públiques al web Estudiar a Catalunya. L’Ajuntament de Montcada i Reixac ha avançat que en breu s’informarà del calendari i del procediment a seguir per a la preinscripció a les escoles bressol municipals.

 
Seccions:

Deixa un comentari