Les botigues de roba i sabates aixequen persianes

Les peces que els clients s’emproven i no adquireixen s’han de deixar en quarantena 48 hores

Les botigues de roba i les sabateries ja han aixecat persianes malgrat que continuen funcionant d'acord amb el protocol de la fase 0 de confinament, atenent amb cita prèvia i seguint unes estrictes mesures de seguretat. A part de fer que la clientela es netegi les mans amb gel hidroalchòlic només entrar perquè així pugui manipular el gènere amb garanties, també es desinfecten totes les peces que s'emprovi. "Allò que finalment no es queden, ho ruixo amb un esprai netejador i passa a estar dos dies en quarantena", explica  Montse Ochoa, de la botiga Malakita, a Can Sant Joan. En cas de la bijuteria s'ha de netejar abans i després de cada manipulació. 

Hi ha establiments, com Texans 112, al carrer Major, que han fet canvis a l'interior retirant part del mobiliari per guanyar espai. "He aplicat totes les mesures que estan al meu abast perquè vull que la gent, quan vingui a comprar, s'hi trobi segura", explica la propietària, Conxita Matllo.

 

Resposta de la clientela

De moment, la resposta del públic està sent positiva segons dos dels comerciants entrevistats, també del carrer Major. Guillermo Sandoval, de Calzados Vallés, opina que la clientela s'ha adaptat bé a la nova situació. "Segueix les indicacions i actua amb responsabilitat", ha dit. Per la seva banda, Míriam Gómez, propietària de Reyes de Palacio, ha expressat la seva satisfacció per la resposta de ciutadania. "Estic molt contenta perquè la setmana passada van tenir força vendes amb cita prèvia i comandes a domicili; espero que a partir d'ara seguim anant a millor".

Maribel Tirado, de calçats Terybel, una de les botigues històriques del carrer Major, no és, però, gaire optimista: "Portem dos mesos tancats, sense fer una venda però assumint despeses; tot el gènere que tenim s'ha de pagar i crec que la gent s'ho pensarà molt abans de gastar".

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari