Bars i restaurants obren per atendre comandes

La majoria estan adaptant els seus espais per poder oferir el servei amb les màximes garanties quan avancin les fases de desconfinament

Tot i que Catalunya encara no ha entrat en la fase 1 del pla de desconfinament progressiu, a Montcada s’ha notat un increment del nombre de bars i restaurants oberts que, de moment, només ofereixen comandes de menjar per endur, ja sigui trucant per telèfon o acudint presencialment, seguint els protocols de seguretat com guants, mascaretes i gel hidroalcohòlic a l’entrada del local, com hem pogut comprovar als tres establiments que hem visitat. La majoria ja tenen la ment posada en el moment que puguin obrir les terrasses i els espais interiors a la meitat del seu aforament. Amb aquest objectiu, molts han instal·lat mampares a la barra i entre les taules interiors i han dut a terme desinfeccions a fons.

Cinthya Romero, de la cafeteria Miranda, ha aixecat persianes avui amb totes les mesures de seguretat recomanades. “Atenem, sobretot, clients que entren puntualment a demanar un café o algun entrepà o pasta per endur, més que comandes telefòniques”, explica Romero, que confia que aviat puguin recuperar el servei de terrassa, encara que sigui a mig gas. El bar Rebost de l’Àpat també ha obert aquest matí les seves portes, estrenant mampares de separació entre personal i clients a la barra del bar i posant al seu abast gel hidroalcohòlic. “Estem fent menjar preparat per endur tant als migdies com als vespres per a la gent que trobi a faltar les nostres propostes culinàries”, ha dit Sara Díaz, una de les responsables d’aquest bar.

El bar La Oficina, a la plaça de l’Església, porta dues setmanes fent neteja a fons i ha començat a instal·lar les mampares de separació al menjador i a la barra. “Treballem per garantir la higiene máxima i estem adaptant l’espai de cara a les properes fases del desconfinament”, explica la mestressa, Sara Cañas.

Paral·lelament, el departament de Salut Pública de l’Ajuntament està fent una campanya informativa entre els establiments que reobren les seves portes. Segons l’inspector de Salut Pública, Clàudio Marcos, “l’objectiu és comprovar que els establiments estan adoptant les mesures recomanades i resoldre dubtes que puguin sorgir”.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari