Els ambulatoris ja fan PCR a pacients amb símptomes

Els professionals decideixen si cal fer la prova

El CAP Montcada ha començat aquest dilluns a fer les PCR entre els pacients simptomàtics
ICS
El personal sanitari decidirà a quins pacients se'ls ha de fer els tests PCR, atenent sempre criteris clínics
Aquesta setmana s'han registrat 35 nous casos positius de Covid-19

Els dos centres d’atenció primària del municipi començaran a fer aquesta setmana els tests de detecció directa de la presència de la Covid-19 a mucoses (PCR) en pacients simptomàtics. Fins ara, les proves es feien en l’àmbit hospitalari per determinar el diagnòstic als grups de risc com sanitaris amb simptomatologia o pacients i professionals de residències geriàtriques. Al CAP Montcada, els tests es fan des d’aquest dilluns, mentre que al CAP Les Indianes es posarà en marxa aquesta setmana. 

Les proves no es duran a terme a demanda de l’usuari, sinó que caldrà una valoració de cada cas per part d’un professional de medicina o infermeria, qui prendrà la decisió d’acord a criteris clínics, amb les indicacions del Departament de Salut. Un cop indicat el test, s’establirà un sistema de citació que garanteixi la seguretat de tothom i eviti els contagis.

L’objectiu d’aquests tests és detectar casos nous i procedir a l’aïllament de les persones afectades per evitar l’expansió del virus. Es recomana que, en cas de símptomes, es contacti amb el CAP de manera telefònica o omplint un formulari a través de la pàgina web de programació de visites, que li arribarà al metge del pacient.

Casos positius

Segons el Departament de Salut, a Montcada i Reixac s’han detectat fins a data d’avui un total de 229 casos positius i 628 casos sospitosos. Els casos positius són aquells que han donat positiu en alguna prova diagnòstica (PCR o test ràpid). Els casos sospitosos corresponen a persones que en algun moment han presentat símptomes i un professional sanitari els ha classificat com a possible cas, però no tenen una prova diagnòstica amb resultat positiu i reben el seguiment i control des del CAP.

 
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari