La Policia Local s’integra a la Xarxa Rescat de la Generalitat

Està especialment dissenyada per proporcionar cobertura als cossos i col·lectius professionals implicats en la seguretat i les emergències a Catalunya

Imatge d'un dels nous equips que fa servir la Policia Local ara que s'ha integrat a la Xarxa Rescat
Premsa Ajuntament

La Policia Local s´ha integrat definitivament a treballar a la Xarxa Rescat de la Generalitat, especialment dissenyada per proporcionar cobertura als cossos i col·lectius professionals implicats en la seguretat i les emergències a Catalunya. Ja fa un parell d'anys que el cos municipal va signar el conveni per adherir-s'hi, però fins ara no s'havia fet efectiva l'entrada.

"Els agents treballaven amb la freqüència denominada 150 digital el que implicava assumir el manteniment del repetidor municipal i múltiples reparacions dels equips de transmissió, que ja començaven a donar problemes degut a l´antiguitat", ha explicat el regidor responsable de la Policia Local, Oriol Serratusell (ECP). A més, es donava el cas que, quan els policies sortien del municipi es quedaven sense cobertura. Ara, amb la Xarxa Rescat, en disposen a qualsevol indret del territori i es poden coordinar amb altres cossos, en tenir canals compartits amb Mossos d´Esquadra, policies locals, Protecció Civil, ADF, SEM i, fins i tot, Agents Rurals.

Per fer servir la Xarxa, la Policia Local ha adquirit a través d'un rènting uns equips que disposen de localitzador GPS i botó de pànic que, en activar-lo, fa saltar l´alarma a la central policial permetent escoltar el que esta passant i saber les coordenades de posició. "Amb la seva implementació, millorem la seguretat dels nostres agents", ha assenyalat el regidor.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari