Les clíniques dentals extremen les precaucions per garantir la salut dels pacients i el personal

El protocol estableix un rigorós control per accedir als centres i desinfeccions regulars de l’ambient i els espais

Les clíniques dentals s’han hagut d’adaptar a la nova realitat per poder reprendre la seva activitat i garantir la seguretat de la seva clientela. A partir d’ara, anar al dentista no és el mateix i cal seguir uns protocols. Així, uns dies abans de la visita, el pacient rep una trucada telefònica en què se li pregunta si en els darrers 14 dies ha tingut alguns dels símptomes produïts per la Covid-19 o ha estat en contacte amb persones amb símptomes semblants o amb algú que hagi donat positiu de coronavirus.

Quan el pacient arriba al centre, s’ha de netejar les sabates fregant-les sobre una catifa mullada amb àcid hipoclorós i se li donaran uns peücs de plàstic, se li prendrà la temperatura amb un termòmetre d’infrarojos, se li aplicarà gel desinfectant a les mans i haurà de portar mascareta i guants.  “Hem de tenir les màximes garanties que les persones que entren a les clíniques ho fan en les millors condicions”, ha explicat Rodolfo Medina, propietari de la Clínica Dental Medina. 

És aconsellable que les persones adultes vagin a la clínica preferentment soles. Per la seva banda, l’equip de professionals portarà una equipació de bata epi, pantalles protectores, mascaretes, casquets i guants, entre d’altres elements, que haurà de renovar amb cada pacient. “Els odontòlegs estem acostumats a treballar en entorns amb diferents mesures d’esterilitat, però ara les hem hagut d’incrementar per adaptar-nos als nous protocols”, ha indicat l’odontòleg, tot destacant que els pacients es mostren receptius i compleixen la normativa.

Per la seva banda, l’odontòloga Míriam Rodríguez, de la Clínica Dental MiR, ha traslladat un missatge de tranquil·litat a la població “perquè s’estan adoptant totes les mesures possibles per no posar en perill la salut dels pacients i dels treballadors”. Entre aquestes noves mesures també es troba la desinfecció de l’aire dels diferents espais de les clíniques dentals. “Hi ha diferents opcions, però nosaltres hem optat per la desinfecció a través d’ultravioletes”, ha manifestat Rodríguez, qui ha afegit que també han incorporat material nou com aspiradors especials per eliminar els aerosols.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari