El PSC, satisfet amb les mesures de la Taula d’Emergència Local

El principal grup de l’oposició explica en un comunicat quines han estat les seves aportacions al pla de xoc

La creació d'una Taula d'emergència Económica Local per part del govern municipal –ECP i ERC– per fer front a les conseqüències de la pandèmia de la COVID-19, amb participació de tots els grups municipals i d'agents socials, ha permès que el pla de xoc dissenyat sigui de consens. El PSC, a través d'un comunicat ha posat en valor les mesures acordades, de vital importància per al comerç local, i el fet que s'hagin recollit les seves propostes –algunes, coincidents amb les de l'executiu– entre les quals hi ha la supressió de la taxa de terrasses a bars i restaurants pel que resta d’any i incrementar l’espai de terrasses així com l'exempció del IBI, la taxa d’ocupació de via pública i la taxa de residus dels comerços, en general, i del sector de la restauració que no tingui la possibilitat de terrassa.

"Celebrem que l’equip de govern pensi igual que nosaltres hi ho hagi posat en práctica", ha expressat el PSC en el seu comunicat. Altres qüestions que els socialistes han plantejat i consideren prioritàries són la creació del pla extraordinari d’obra pública per a PIMES i autònoms, un pla de dinamització comercial, subvencions per finançar l’adquisició de plataformes tecnològiques per a la venda en línia –seguint el model de municipis com Martorell, que agrupa el comerç de proximitat en una única plataforma– i una unitat d’acompanyament per gestionar la sol·licitud d'ajudes públiques a causa del COVID-19. Per finançar aquestes i d'altres mesures, els socialistes proposen destinar els diners pressupostats per a la Festa Major, que finalment ha quedat suspesa.

El PSC acaba el seu comunicat mostrant la seva predisposició a col·laborar amb l'executiu per fer front a l'actual crisi: "Seguim amb la mà estesa al govern municipal i aprofitem per demanar un cop més sentit de la responsabilitat".

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari