Els bars i restaurants recuperen les terrasses al 50% de la seva capacitat i amb estrictes mesures sanitàries

Prop d’una cinquantena d’establiments han demanat l’ampliació de l’espai per compensar la pèrdua de taules

La fase 1 de desconfinament ha permès a bars i restaurants instal·lar a partir d’avui les seves terrasses a la via pública, amb una limitació del 50% de les taules i mantenint la distància física d’almenys dos metres entre les taules. Els establiments i la clientela s’han adaptat a la nova realitat, tot i que hi ha molts dubtes i desinformació sobre les indicacions de les autoritats sanitàries que cal seguir. Així, a cada taula només hi pot un màxim de 10 persones; no està permès l’ús d’elements comuns com les cartes dels menús, els portatovallons i els setrills; els menús s’han d’informar mitjançant l’ús de dispositius electrònics, pissarres o cartells; l’ocupació màxima dels lavabos és d’una persona i l’espai s’ha de netejar sis vegades al dia; s’ha de posar a disposició de la clientela dispensadors de gel hidroalcohòlic; es recomana que la forma de pagament es faci preferentment amb targeta bancària i el personal de l’establiment ha de portar mascaretes.

L’arribada a la fase 1 és un alleujament perquè només amb les comandes a domicili no ens podem mantenir”, explica Juan Carlos Rubíes, del bar La Poma, al carrer Major. En aquest sentit també s’ha manifestat Eugenia Martínez, del Bar Manhattan, al carrer Generalitat, qui s’ha mostrat “molt contenta perquè es torna a veure vida als carrers. Ha estat molt dur el confinament i encara ho continuarà sent, però hem de seguir treballant per sortir endavant”. El bar La Turca, a la rambla dels Països Catalans, dona l’opció de fer reserves “per controlar  millor l’afluència a la terrassa i donar facilitats a la clientela”, ha expressat Iftikhan Ahmed, propietari de l'establiment.

D’altra banda, els establiments que ho sol·licitin poden demanar a l’Ajuntament l’ampliació de la terrassa per poder posar més taules al carrer. El consistori ha rebut prop d’una cinquantena de sol·licituds i, segons fonts municipals, durant aquests dies es notificaran les resolucions. “Hem fet la petició perquè no el negoci no és viable amb les restriccions de taules”, ha comentat Juan García, del Bar Júpiter, a l’avinguda de la Unitat, qui reconeix que els ha costat adaptar-se a la nova realitat “perquè hi ha molta normativa a tenir en compte”. Per la seva banda, la Cafeteria Conesa, de Can Sant Joan, també ha sol·licitat poder instal·lar més taules a la terrassa “per compensar les pèrdues”, assegura el seu propietari, Cecilio Romero, qui ha lamentat la falta d’informació per complir amb tota la normativa.

 

Parlen els clients

La resposta de la clientela en el primer dia de terrasses ha estat molt positiva. Jesús Muñoz ha anat aquest matí a fer un tallat al bar del seu amic “perquè és una manera de donar suport al comerç del municipi, perquè ho han passat molt malament”. D’altres, sobretot els més joves, no han volgut perdre ni un dia més i han aprofitat l’arribada de la fase 1 per quedar amb els seus amics al bar on habitualment es veien. “Hem quedat per esmorzar, portàvem dos mesos i mig sense veure’ns i ja en teníem moltes ganes”, comenta Dídac Martínez.

Patrícia Pellicer també s’ha vist aquest matí amb la seva colla d’amistats “per parlar de com estem i començar a planificar tot el que farem quan ja s’aixequi l’estat d’alarma”.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari