Educació detecta que hi ha una trentena de famílies de P3 que no ha fet la preinscripció

A P3, hi ha hagut 344 sol·licituds per a 382 places, mentre que a 1r d’ESO s’han complert les previsions amb 292 preinscrits per a 296 vacants

La Regidoria d'Educació ja disposa de les dades de preinscripció a Infantil, Primària i ESO per al curs vinent. Per primera vegada, el procés s'ha fet preferentment per via telemàtica a causa de les restriccions sanitàries per la Covid-19, tot i que els últims tres dies hi havia l’opció de fer la gestió de manera presencial amb cita prèvia al centre escollit en primera opció. Les previsions d’alumnes preinscrits s’han complert a secundària, però a P3 s’ha detectat que hi ha prop d’una trentena d’infants no han presentat la sol·licitud dins el període ordinari, que va finalitzar el passat 22 de maig.    

La regidora d’Educació, Jessica Segovia (ECP), fa una bona valoració del procés “tenint en compte que s’ha desenvolupat en unes circumstàncies extraordinàries”, tot destacant que la majoria de sol·licituds s’ha fet per via telemàtica. Respecte al fet que hi ha un nombre elevat de famílies de P3 que no ha fet la preinscripció, l’edil creu que “d’una banda, hi pot haver influït la por a portar els nens a l’escola per la Covid-19, i d’altra, que no s’hagin assabentat del procés perquè no s’ha pogut fer la difusió habitual ni les jornades de portes obertes”.

A P3, hi ha hagut 344 inscripcions per a una oferta de 382 places, amb vacants a gairebé tots els centres excepte al Reixac, el Mas Rampinyo i El Viver, on hi ha un excedent de demanda i, per tant, s’haurà de fer sorteig. L’escola que té més llocs disponibles és el Font Freda, on el Departament d’Educació havia previst obrir una segona classe per fer front a l’increment d’infants del 2017 censats al municipi. 

A 1r d’ESO, s’hi han preinscrit 292 alumnes per a una oferta de 296 places. A l’IE El Viver, l’INS Montserrat Miró i l’INS La Ferreria hi hagut un excés de demanda i encara queden vacants a l’INS La Ribera, l’IE Mas Rampinyo -que serà el primer any que tindrà secundària-, i als centres concertats de La Salle i Ginesta (Can Cuiàs).

 
Seccions:

Deixa un comentari