El Ple aprova noves mesures en relació amb la pandèmia de la COVID-19

En l’actual context de crisi econòmica i social les inscripcions als casals de lleure es redueixen un 40%

L'Ajuntament farà casals d'estiu per a infantil, primària i secundària i també un casal esportiu
Arxiu/ Montcada Comunicació

El Ple de l’Ajuntament, en la sessió corresponent al mes de maig que s’ha fet virtualment aquest dijous, ha aprovat noves mesures en relació amb la pandèmia de la COVID-19 que s’afegeixen a les que la corporació ha anat prenent des de l’inici de l’estat d’alarma. Una de les més destacades és la reducció del 40% en la quota de les activitats educatives en el lleure, és a dir, els casals que oferta la corporació a l’estiu.

Els infants i els joves han passat més de dos mesos tancats a casa i, en aquest context, participar als casals els pot ajudar a recuperar la normalitat; com sabem que moltes famílies ho estan passant malament des d’un punt de vista econòmic, hem decidit reduir les quotes”, va explicar el regidor d’Infància i Joventut, Gerard Garrido (ERC).

El preu de la quinzena al Casal Infantil serà de 54 euros i de l’última setmana de juliol, de 27. Pel que fa al Casal de joves, de 1r a 4t d’ESO, costarà 25 euros la setmana. Les inscripcions s’han de fer del 2 al 8 de juny preferentment de forma telemàtica. El descompte del 40% també s’aplicarà al Casal esportiu, amb quotes que oscil·len entre els 55 i els 194 euros, en funció dels dies i els serveis triats. Les inscripcions s’han de fer del 2 al 4 de juny.

El PSC va votar a favor de la proposta del govern –ECP i ERC–, tot i que el seu portaveu, Andrés Iruela, va expressar la seva preocupació per com es desenvoluparan les activitats tenint en compte el perill de contagi. En la mateixa línia es va expressar la regidora Angelina del Pino, de Cs, grup que va optar per l’abstenció. Garrido i la pròpia alcaldessa, Laura Campos (ECP), van assegurar que l’Ajuntament farà un seguiment estricte dels casals vetllant pel compliment de les mesures de seguretat i d’higiene i que la Fundació Pere Tarrés, adjudicatària del servei, formarà els seus monitors perquè compleixen amb els protocols dictats per les autoritats sanitàries.

 

Altres mesures

El Ple també va aprovar destinar 10.000 euros més per a la compra de material i equips de protecció per als treballadors municipals i per a la ciutadania que accedeixi a les instal·lacions públiques per tal d’evitar contagis de la COVID-19. També es va aprovar la contractació de dues persones per a Serveis Socials atès que el nombre d’usuaris s’ha incrementat en 300 noves altes.

L’alcaldessa, d’altra banda, va recordar les mesures preses en el context de la pandèmia des de l’última sessió plenària, entre les quals hi ha la posada en marxa d’una campanya per donar suport al comerç local i la flexibilització per permetre els bars i restaurants ampliar les seves terrasses, així com bonificacions en les taxes per aquest concepte. També s’ha donat opció a les entitats a modificar els seus programes per optar a les subvencions sol·licitades. Una de les decisions més doloroses, segons l’alcaldessa, ha estat la suspensió definitiva de la Festa Major, que s’havia ajornat del maig al setembre: “Malauradament no podem garantir la seva celebració sense risc de contagi, per això hem preferit no córrer riscos i anul·lar-la definitivament”. En condicions normals, la Festa s’hauria celebrat justament aquest cap de setmana.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari